Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Július 18. 05:03, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Őszre elkészül a Baross Gábor utca

Őszre elkészül a Baross Gábor utca

Nem mondjuk, hogy már fél lábon is kivárjuk, de jelen állás szerint őszre elkészül a Baross Gábor utcai körforgalmi csomópont és a hozzá tartozó útszakasz.

Ősszel befejeződik az Esztergom-Rákosrendező közötti 2. számú vasútvonal villamosítása és kapcsolódó építési munkálatok, melyek 2016 nyarán kezdődtek el. A beruházás keretében 51 kilométer hosszan a teljes szakaszon kiépül a villamos rendszer, a kiegészítő biztosítóberendezésekkel együtt. A szakemberek az ezekhez kapcsolódó építési munkálatokat is elvégzik – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Így a Baross Gábor utcai körforgalmi csomópont is ennek keretében valósul meg. A NIF legfrissebb tájékoztatása szerint a vállalkozó nagy erőkkel végzi a csatornaépítést, és ezzel összehangoltan halad az útépítési feladatokkal is.

A teljes beruházás véghatárideje idén ősz, de a beruházó korábban már közölte: törekszenek arra, hogy a zavartatást csökkentve mihamarabb elkészüljön a szakasz és teljesen visszaadhassák a forgalomnak.

Mindezek mellett zajlik az esztergomi buszpályaudvar különböző elemeinek építése is – tette hozzá a társaság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT