Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Február 21. 10:41, kedd | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Nemzetközi vizsgálatot kezdeményez Esztergom a Párkányba tervezett égető ügyében

Nemzetközi vizsgálatot kezdeményez Esztergom a Párkányba tervezett égető ügyében

Egy nemzetközi környezetvédelmi hatásvizsgálati eljárást kezdeményez Esztergom vezetése a Párkányba tervezett égető ügyében.

Határozatban és határozottantiltakozik a párkányi hulladékfeldolgozó építése ellen Esztergom testülete is – ezt szavazták meg egyhangúlag a képviselők keddi rendkívüli ülésükön.

Esztergom városvezetése emellett úgy döntött, hogy felhatalmazza Romanek Etelka polgármestert, hogy a tervezett beruházás elleni tiltakozó határozatot soron kívül küldje meg a Szlovák Köztársaság Környezetvédelmi Minisztériumának és Párkány önkormányzatának is. Emellett kezdeményezze, hogy a környezetvédelmi hatásvizsgálatba Esztergomot is vonják be.

Esztergom ezenfelül egy nemzetközi környezetvédelmi hatásvizsgálati eljárást kezdeményez, melynek megvalósításáért a Földművelésügyi Minisztérium környezet-ügyért, agrárfejlesztéséért és hungarikumokért felelős államtitkársághoz fordul.

Mindezek mellett a testület felhatalmazta a polgármester, hogy a nemzetközi környezeti hatásvizsgálati eljárásában jártas szakértőt bízzon meg.

Az ülésen magánszakértőként meghallgatták a nemzetközi környezetvédelmi jogvitákkal foglalkozó Baranyai Gábort, aki ismertette, hogy ha egy ország a szennyezés által érintettnek érzi magát, akkor a hatásviselő felet kötelező bevonni az engedélyezési eljárásba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.