Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Január 08. 05:00, hétfő | Helyi
Forrás: sportcsarnok

Nézőcsúcs a sporiban az Osvald Béla Kupán

Nézőcsúcs a sporiban az Osvald Béla Kupán

Folytatódott a Pézsa Tibor Sportcsarnokban az a hagyományos rendezvénysorozat, amelyet minden évben megrendeznek a csarnok munkatársai, elsősorban utánpótlás csapatok számára.

Ennek a sorozatnak a részeként zajlott immár 9. alkalommal az Osvald Béla Up. Kupa. 10-11 éves gyerekek számára. Az idei felhívásra 12 csapat nevezett be a megye minden részéről, de volt csapat Pest megyéből és a Felvidékről is.
A szervezők a csapatokat négyszer 3-as csoportba sorsolták be, majd a csoportküzdelmek után a csoportok azonos helyezettjei alkottak új háromszor 4-es csoportokat és játszották a helyosztó mérkőzéseket.

Egész nap teltház fogadta az érdeklődőket, hiszen szinte minden játékost elkísértek a szülei vagy nagyszülei. Parázs volt a hangulat egész nap, hiszen a csapatok közel egyforma játékerőt képviseltek, így nagyon szoros eredmények születtek. Sokszor nagyon kevésen múlt 1-1 győzelem. Minden csapat 5-5 mérkőzést játszott, lényegében nem volt kieső. A szervezők így szerették volna a gyerekek fejlődését szolgálni a saját eszközeikkel.

Végül a tornát a Tata nyerte magabiztos, szervezett játékkal, az öt mérkőzésükön egyetlen gólt sem kaptak, így megérdemelten védték meg a tavalyi elsőségüket.
Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt főszervező bemutatta a gyerekeknek és a szülőknek, érdeklődőknek Osvald Bélát, mint mondta játékos és edzői pályafutása példa értékű, hosszú ideig meghatározta a város labdarúgását. A díjak átadásában a főszervezőnek segített Winkler János és Markó Béla egykori csapattárs.

VÉGEREDMÉNY:

1. TATA
2. PÁRKÁNY
3. VOYAGE
4. ESZTERGOM
5. KOMÁROM
6. VISEGRÁD
7. NYERGESUJFALU II.
8. NYERGESUJFALU I.
9. VÉRTESSOMLÓ
10.SÁRISÁP
11.VERŐCE
12.PILISCSÉV

Osvald Béla

1939-ben született Tatán. Középiskolába Esztergomba került, ahol azonnal bekapcsolódott a város labdarúgásába. Az ’50-’60-’70-es évek kiemelkedő csatára volt. Az aktív pályafutása után több évtizeden keresztül edzőként dolgozott, elsősorban utánpótlásnál, de sikeres edző volt a felnőtteknél is. Nevéhez fűződik a város egyetlen NB-s bajnoki címe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.