Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Szeptember 21. 10:06, szerda | Helyi
Forrás: police.hu/InfoEsztergom.hu

Nyergesújfalui szála is van a luxusautókat lopó győri bandának

Nyergesújfalui szála is van a luxusautókat lopó győri bandának

Befejezték a nyomozást abban az ügyben a győri rendőrök, amelyben 11 személyt gyanúsítottak azzal, hogy nagy értékű járműveket loptak, illetve helyeztek forgalomba hamisított külföldi forgalmikkal Magyarországon.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság orgazdaság bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt eljárást folytatott L. Mihály és társai ellen.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2014. június 30-án, mely szerint egy győri családi ház udvarában lopott Cadillac típusú személygépjárművet tárolnak. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a gépkocsi valóban lopott, illetve az alvázszámát megváltoztatták és a járművet az eredeti azonosítója alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság körözi. A nyomozásban gyanúsítottként hallgatták ki S. Jánost, L. Mihályt és K. Csabát.

A további eljárási cselekmények alapján a nyomozók újabb gyanúsítottakat hallgattak ki és lefoglaltak négy Volkswagen, egy Volvo, egy Peugeot, és egy BMW X5 típusú, nagy értékű kocsit. A járművekről a rendőrök megállapították, hogy azok bűncselekményekből származtak, közülük több hazai és nemzetközi körözés alatt állt, lízingcsalás és lopás miatt. Az elkövetők hamísított külföldi hatósági engedélyekkel helyezték a kocsikat Magyarországon forgalomba. Kiderült az is, hogy az adásvételi szerződések szintén hamisak voltak. A szakértői vizsgálatok megállapították, hogy a járművek alvázszámait megváltoztatták.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság L. Mihály 39 éves, K. Csaba 46 éves győri és O. Iván 35 éves nyergesújfalusi lakosok ellen orgazdaság és közokirat-hamisítás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége, Sz. Róbert 40 éves győri lakos orgazdaság bűntette, S. János 33 éves abdai, Sz. András 41 éves győri, N. Andor 50 éves budapesti, K. István 37 éves vépi lakosok ellen orgazdaság és közokirat-hamisítás bűntette, H. Gy. József 55 éves szombathelyi és N. Ádám 25 éves győri lakosok ellen közokirat-hamisítás bűntette, míg K. Borbála 42 éves abdai lakos ellen hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt folytatott nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási ügyészségnek megküldte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT