Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Január 21. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Önálló országstanddal mutatkozik be Magyarország a londoni BETT Shown

Önálló országstanddal mutatkozik be Magyarország a londoni BETT Shown

Először vesz részt önálló standdal Magyarország a londoni BETT (British Educational Training and Technology) Show-n, a világ legnagyobb oktatástechnológiai kiállításán az idén

- mondta el Deutsch Tamás Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos a szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.
A részvételt a kormány mintegy 393 millió forinttal támogatta, segítve ezzel 25 magyar vállalat bemutatását, azt, hogy Magyarország is megjelenjen a digitális oktatás piacán - tette hozzá Deutsch Tamás.

"Célunk, hogy megmutassuk, Magyarország is felkerült az oktatásügyet érintő digitális fejlesztések világtérképére. Emellett tanulni akarunk a világ legkülönbözőbb pontjáról érkező cégektől, szakmai műhelyektől" - emelte ki Deutsch Tamás.

Deutsch Tamás kiemelte, a világ egyik legjelentősebb digitális oktatástechnológiai kiállításán és vásárán való részvétel egyik elsőrendű célja, hogy a lehető legnagyobb gazdasági előnye származzon belőle a magyar üzleti élet szereplőinek: összesen 25 magyarországi közepes és nagy méretű vállalat és start-up mutatja be termékeit és szolgáltatásait.

Czunyiné Bertalan Judit, a digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos hangsúlyozta, hogy a digitalizáció a következő évtizedek gazdasági fejlődésének és -fejlesztésének egyik legnagyobb kihívása. Ezért a kormány mindegy hatmilliárd forinttal támogatott oktatási-metodikai, módszertani digitális projekteket.

A kormány 2016-ban elfogadta a digitális oktatási stratégiát, ennek köszönhetően elindulhatott az oktatás digitalizációja és a digitális transzformáció a köznevelési intézményekben. 2018 végére az iskolákban wifi-hálózat létesül, ennek köszönhetően a digitális tartalmak elérése napi szinten biztosított lesz - tette hozzá.

Hangsúlyozta: új elem a BETT Shown, hogy a magyar oktatási és digitális oktatásinformatikai módszertani megoldások bemutatkozását is segíti a kormány. Ez olyan lehetőség az ezzel a területtel foglalkozó fejlesztők és szervezetek számára, amellyel növelhető az európai exportképességük. Az itthon már ismert kiváló szakmai programokat így külföldi pedagógusok is elérhetik - emelte ki.

A január 24-28. között rendezendő londoni kiállítás szakmai és kereskedelmi fórum is, amelyre mintegy 35 ezer nagy-britanniai iskolavezető és tanár érkezik vásárlási szándékkal, valamint ötezer szakértő, oktatási döntéshozó, fejlesztő mintegy hetven országból a legújabb technológiák áttekintésére.

A Digitális Jólét Program lehetőséget biztosít arra, hogy gyakorló magyar pedagógusok, szakértők is ellátogathassanak a kiállításra. Ötven, pedagógusszervezetek által delegált pedagógus a rendezvényen személyesen is megismerheti majd a digitális oktatás korszerű eszközeit, módszereit.

A magyar standnál az érdeklődők Magyarország Digitális Oktatási Stratégiáját (DOS), innovatív magyar oktatástechnológiai termékeket, szolgáltatásokat ismerhetnek meg. A DOS célja, hogy új, a digitális kor kihívásaira reflektáló, nyitott oktatási környezet jöjjön létre és senki ne hagyja el az oktatás és a képzés rendszerét a megfelelő digitális kompetenciák (digitális írás-, és olvasástudás) nélkül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.