Városlista
2018. április 24, kedd - György

Hírek

2017. Október 12. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Romanek Etelka facecook

Országos jelentőségű az esztergomi Építész Napok

Országos jelentőségű az esztergomi Építész Napok

Ami Esztergomban történik az építészeti munkában, az országos szinten is párját ritkító, és figyelemreméltó – hangzott el II. Építészeti Napok – Esztergom 2017 című konferencián.

Október 10-én kezdődött a II. Építészeti Napok – Esztergom 2017 című konferencia. A városháza nagytermébe szervezett megnyitón a rendezvény vezetője, Philipp Frigyes főépítész és Bánhidy László alpolgármester köszöntötte az építésztársadalom megjelent tagjait és további érdeklődőket – olvasható Romanek Etelka közösségi oldalán.

A polgármester kifejtette: a megnyitó alkalmával a zeneiskola művésztanárai adtak elő Rossinitől több opuszt, majd Philipp Frigyes főépítész és Bánhidy László köszöntötte a konferencia résztvevőit.

Philipp Frigyes a konferencia témáit, tartalmát jelölte meg a résztvevőknek. Mint mondta a többnapos eseményen szerepel az „Esztergom jövőképe”, az „Építészek másként”, a „Nyitott házak, titkos helyek” és egy „Két év…” elnevezésű tematika is.
Az alpolgármester egyebek mellett arról beszélt, hogy az építészet azért fontos alkotói ág, mert az építészet a téralakítás művészete, s most Esztergom egy olyan korszakába lépett, melyben ez a téralakítás rég látott nagy méreteket ölt az ide érkezők, az itt élők és az utókor legnagyobb megelégedésére.

Markos Anikó, a megyei építészkamara elnöke rövid beszédében arra hívta fel a közönség figyelmét, hogy szakmai szempontból is rendkívül példamutató az, hogy Esztergom tartják, immár második alkalommal az Építész Napokat. Markos Anikó úgy fogalmazott: „Amit Esztergomban Bessey László és Philipp Frigyes vezetésével történik az építészeti munkában, az országos szinten is párját ritkító, s figyelemreméltó.

A többnapos konferencián számos szakmai előadást hallgathatnak meg az érdeklődők, illetve több kiállítás, vetített képes performansz, városnéző séta, szakmai vita is részét képezi a rendezvénynek. A konferencia kísérőrendezvénye több díjátadó ünnep, így az „Esztergomi Duna-part” rajzpályázat és az „Év háza”- díjátadója, melyekről a későbbiekben adunk hírt.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Április 24. 17:11, kedd | Helyi

Már fényes nappal is róka jár a belvárosban – FOTÓK

Kaptunk már olvasónktól esti fotót, hogy róka járkál a városban, hétfőn azonban egy reggeli körúton tévedt a művelődési ház környékére egy szmöre! Fotók: Szirmai Adrien.

2018. Április 24. 14:07, kedd | Helyi

Ilyen volt a hétfő esti villám-show Esztergomban - VIDEÓ

Intenzív villámlással kísért zivatar robogott végig Esztergomon és a Dunakanyaron hétfőn késő este.

2018. Április 24. 10:02, kedd | Helyi

Már verekednek is a hajléktalanok a belvárosban - VIDEÓN az eset!!!

Rendőrök és polgárőrök együtt vonultak a belvárosba hétfőn este, ahol több hajléktalan is összeverekedett.

2018. Április 24. 08:39, kedd | Helyi

Szenzációs formában az ifjú esztergomi sakkmester - Élőben is nézhető

Szabó Márton Mihály szenzációs formában sakkozik Budapesten!