Városlista
2018. január 19, péntek - Sára

Hírek

2017. Október 12. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Romanek Etelka facecook

Országos jelentőségű az esztergomi Építész Napok

Országos jelentőségű az esztergomi Építész Napok

Ami Esztergomban történik az építészeti munkában, az országos szinten is párját ritkító, és figyelemreméltó – hangzott el II. Építészeti Napok – Esztergom 2017 című konferencián.

Október 10-én kezdődött a II. Építészeti Napok – Esztergom 2017 című konferencia. A városháza nagytermébe szervezett megnyitón a rendezvény vezetője, Philipp Frigyes főépítész és Bánhidy László alpolgármester köszöntötte az építésztársadalom megjelent tagjait és további érdeklődőket – olvasható Romanek Etelka közösségi oldalán.

A polgármester kifejtette: a megnyitó alkalmával a zeneiskola művésztanárai adtak elő Rossinitől több opuszt, majd Philipp Frigyes főépítész és Bánhidy László köszöntötte a konferencia résztvevőit.

Philipp Frigyes a konferencia témáit, tartalmát jelölte meg a résztvevőknek. Mint mondta a többnapos eseményen szerepel az „Esztergom jövőképe”, az „Építészek másként”, a „Nyitott házak, titkos helyek” és egy „Két év…” elnevezésű tematika is.
Az alpolgármester egyebek mellett arról beszélt, hogy az építészet azért fontos alkotói ág, mert az építészet a téralakítás művészete, s most Esztergom egy olyan korszakába lépett, melyben ez a téralakítás rég látott nagy méreteket ölt az ide érkezők, az itt élők és az utókor legnagyobb megelégedésére.

Markos Anikó, a megyei építészkamara elnöke rövid beszédében arra hívta fel a közönség figyelmét, hogy szakmai szempontból is rendkívül példamutató az, hogy Esztergom tartják, immár második alkalommal az Építész Napokat. Markos Anikó úgy fogalmazott: „Amit Esztergomban Bessey László és Philipp Frigyes vezetésével történik az építészeti munkában, az országos szinten is párját ritkító, s figyelemreméltó.

A többnapos konferencián számos szakmai előadást hallgathatnak meg az érdeklődők, illetve több kiállítás, vetített képes performansz, városnéző séta, szakmai vita is részét képezi a rendezvénynek. A konferencia kísérőrendezvénye több díjátadó ünnep, így az „Esztergomi Duna-part” rajzpályázat és az „Év háza”- díjátadója, melyekről a későbbiekben adunk hírt.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Január 19. 05:03, péntek | Helyi

Újabb részletek derültek ki az esztergomi zaklatóról - VIDEÓVAL

Obszcén kijelentéseket mondott, szexuális ajánlatokat tett, magát mutogatta, egy tizenéves lányt meg is fogdosott - de a TV2 információi szerint mindent tagad.

2018. Január 18. 14:23, csütörtök | Helyi

Útlezárás forgalomeltereléssel Esztergomban!!!

Útlezárásra kell számítani forgalomtereléssel, kezdődő csatornatisztítás miatt a városban.

2018. Január 18. 11:53, csütörtök | Helyi

Eltűnt egy nő Esztergomból! Keresik!!!

Valószínű, hogy gyógyszerek hatása alatt van!

2018. Január 18. 11:36, csütörtök | Helyi

Bajnokok Ligája győztes pólóssal erősítenek az esztergomi vízilabdások

Sikeres évet zárt a Rendes Esztergomi Vízilabda Sportegyesület, mely újult erővel és egy BL-győztes pólóssal vág neki az újabb évnek.