Városlista
2017. október 23, hétfő - Gyöngyi

Hírek

2017. Október 12. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Romanek Etelka facecook

Országos jelentőségű az esztergomi Építész Napok

Országos jelentőségű az esztergomi Építész Napok

Ami Esztergomban történik az építészeti munkában, az országos szinten is párját ritkító, és figyelemreméltó – hangzott el II. Építészeti Napok – Esztergom 2017 című konferencián.

Október 10-én kezdődött a II. Építészeti Napok – Esztergom 2017 című konferencia. A városháza nagytermébe szervezett megnyitón a rendezvény vezetője, Philipp Frigyes főépítész és Bánhidy László alpolgármester köszöntötte az építésztársadalom megjelent tagjait és további érdeklődőket – olvasható Romanek Etelka közösségi oldalán.

A polgármester kifejtette: a megnyitó alkalmával a zeneiskola művésztanárai adtak elő Rossinitől több opuszt, majd Philipp Frigyes főépítész és Bánhidy László köszöntötte a konferencia résztvevőit.

Philipp Frigyes a konferencia témáit, tartalmát jelölte meg a résztvevőknek. Mint mondta a többnapos eseményen szerepel az „Esztergom jövőképe”, az „Építészek másként”, a „Nyitott házak, titkos helyek” és egy „Két év…” elnevezésű tematika is.
Az alpolgármester egyebek mellett arról beszélt, hogy az építészet azért fontos alkotói ág, mert az építészet a téralakítás művészete, s most Esztergom egy olyan korszakába lépett, melyben ez a téralakítás rég látott nagy méreteket ölt az ide érkezők, az itt élők és az utókor legnagyobb megelégedésére.

Markos Anikó, a megyei építészkamara elnöke rövid beszédében arra hívta fel a közönség figyelmét, hogy szakmai szempontból is rendkívül példamutató az, hogy Esztergom tartják, immár második alkalommal az Építész Napokat. Markos Anikó úgy fogalmazott: „Amit Esztergomban Bessey László és Philipp Frigyes vezetésével történik az építészeti munkában, az országos szinten is párját ritkító, s figyelemreméltó.

A többnapos konferencián számos szakmai előadást hallgathatnak meg az érdeklődők, illetve több kiállítás, vetített képes performansz, városnéző séta, szakmai vita is részét képezi a rendezvénynek. A konferencia kísérőrendezvénye több díjátadó ünnep, így az „Esztergomi Duna-part” rajzpályázat és az „Év háza”- díjátadója, melyekről a későbbiekben adunk hírt.

Ezek érdekelhetnek még

2017. Október 23. 05:02, hétfő | Helyi

56-ra emlékezik Esztergom - Meghívó

Megemlékezik Esztergom az 1956-os események mártírjairól, hőseiről. A tiszteletadás jeléül felidézzük az 1956. október 26-án történt esztergomi történéseket.

2017. Október 23. 05:00, hétfő | Helyi

Egy 1957-es esztergomi diákemlék

Így emlékszik 1956-ra egy akkor tizenéves esztergomi diák, Fonyódi György társaival 1957-ben is tisztelgett 1956 áldozatai előtt.

2017. Október 23. 05:00, hétfő | Helyi

Már gyűjti az adományokat a biciklis Mikulás - VIDEÓKKAL

Elkezdődött a jótékonysági gyűjtés az esztergomi gyerekeknek.

2017. Október 22. 11:14, vasárnap | Helyi

Jó tanuló, jó sportoló pályázat Esztergomban – Már lehet pályázni!

Esztergom önkormányzata idén is díjazza a tanulmányaikban és a sportban kiemelkedő eredményt elérő diákokat. A pályázat benyújtásának határideje november 10.