Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. November 08. 00:45, csütörtök | PR

Padlófűtés - minden, amit eddig nem tudott róla

Padlófűtés - minden, amit eddig nem tudott róla

Fűtött padlójú fürdőszobával talán már mindenki találkozott, de járda- vagy ereszfűtésről nem biztos, hogy hallott az emberek többsége. Mire jók ezek az eszközök?

Már egy zuhanyfülkényi helyen megoldható

A legtöbben a hagyományos fűtőberendezések mellett teszik le a voksukat, így például a radiátor vagy a ‘cirkó’ a befutó, ha beépítik a fűtésrendszert.
Az alapgondolat emögött bizonyára az, hogy a padlófűtés egy amolyan luxus dolog, ami bonyolult, sokminden szükséges hozzá, no és sokba kerül.
A valóság egy kicsit más: a fürdőben a kád elé például a lehető legegyszerűbben beépíthető egy akár egy négyzetméteres fűtőszőnyeg. Persze a padlócsempe (hidegburkolat) alá - de mindez rendkívül könnyen, gyorsan kivitelezhető. És máris nem fogunk vizes fürdőszobaszőnyegeket ide-oda gyűrni, vagy a hideg padlón fázni, mikor alulöltözve tartózkodunk ebben a helységben.
A padlófűtés - a fürdőben vagy a hálóban - még az ismertebb megoldások közé tartozik, és sokak kedvence, mert nagyon jót tesz a komfortérzetünknek. Sok szülő tudja, milyen, amikor hideg hónapokban a gyerekekre állandóan papucsot vagy csúszásgátlós vastag zoknikat kell ráerőltetni. A nyári hangulat azonnal visszatér az otthonunkba, ha finom meleg a padló.

Nem mindenki tud emelkedőn jeget kaparni

Az elektromos fűtőkábelek és -szőnyegek ma már gyakorlatilag bárhova beépíthetők, így akár kültéri burkolat alá is szereltethetjük őket. Hogy mi értelme van az udvart fűteni? Ezt például azok, akik a Normafán a hegyoldalban laknak, és a kocsifelhajtót fűtik alulról ezzel a módszerrel, bizonyára meggyőzően el tudnák magyarázni. A hegyvidéki részeken sokkal több télen a hó, a jég, és a nagyobb dőlésszögű felületeken lehetetlen autóval fel- le hajtani. Néha még gyalogszerrel sem egyszerű közlekedni.

A hasraeséssel fenyegető hólapátolás és - nem környezetbarát - sószórás helyett varázsütésre száraz felületet teremt a járdafűtés. Aki már kelt gyakorta hajnalban, hogy jégtelenítse a garázsbejárót vagy járdát, hogy el tudjon menni dolgozni, vagy netán aggódott az idősebb családtagok elesés okozta balesetei miatt télen, az értékeli ezt a megoldást.

Akár napelemről meghajtható

Nem feltétlenül pazarló megoldás a kültéri burkolat alulról való fűtése. Például a napelem által gyűjtött és eltárolt energiát is tudjuk erre használni télen. Ezek a berendezések sem túl bonyolultak, akár netről megrendelve, magunk is beszerelhetjük ezeket.

A komfortot emeli - ha kerttel rendelkezünk -, hogy még az ereszeket, csöveket, kerti csapokat is elláthatjuk fűtéssel. Ezek csak fagyban kapcsolnak be. Egy ilyen beszerelhető fűtőszőnyeg lehet, hogy őszinte örömet okoz karácsonyi ajándékként egy családtagunknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.