Városlista
2019. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2018. Október 11. 05:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotók: facebook.com/RomanekEtelka

Pályaválasztási tippeket kaptak a fiatalok Esztergomban

Pályaválasztási tippeket kaptak a fiatalok Esztergomban

Tucatnál is több munkáltatóval, szervezettel kínált középiskolás diákoknak pályaorientációs programot október 9-én a Balassa iskolában a megyei iparkamara.

Az esemény megnyitóján Romanek Etelka polgármester Nelson Mandela-t idézte: „a tanulás a legerősebb fegyver, mert azt soha senki nem veheti el az embertől” – hangsúlyozta.A pályaorientációs rendezvény egy börzével is kiegészült, így a fiatalok jövőjüket, tudásukat, lelkesedésüket, erejüket, míg a munkáltatók a versenyképes fizetést, pótlékokat, cafetériát, széles körű szakmai tapasztalatszerzési lehetőséget, hosszú távú munkát kínáltak akár pályakezdőknek is – tette hozzá.

Az előadásokban a fiatalok munkával, pályakezdéssel kapcsolatos helyzetét ismertették a szakemberek, és adtak tanácsokat az elhelyezkedésről. A felszólalók közt Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint Horváth-Szeder Gábor járási hivatalvezető is beszélt egyebek közt a kkv szektorban való sikerekről és buktatókról is.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 25. 12:43, szombat | Helyi

Még emelkedik a Duna Esztergomnál

Megközelítette az elsőfokú készültséget a Duna Esztergomban.

2019. Május 25. 09:25, szombat | Helyi

Teljes útzár a 11-esen - Mentőhelikopter a helyszínen!

Baleset miatt le kellett zárni a 11-es utat Esztergom és Tát között szombaton.

2019. Május 25. 06:42, szombat | Helyi

Négyszeresen körözött bűnözőt fogtak Tokodnál

Négy elfogatóparancs volt érvényben az ellen a férfi ellen, akit pénteken fogtak el a dorogi rendőrök - közölte a rendőrség.

2019. Május 25. 06:24, szombat | Helyi

Páratlan kódex hasonmás kiadását mutatták be Esztergomban

A mohácsi csatamezőn elesett Szalkai László esztergomi érsek 1490 körül készített iskolai jegyzeteiből álló kódex hasonmás kiadását mutatták be pénteken Esztergomban.