Városlista
2018. december 17, hétfő - Lázár

Hírek

2018. Október 11. 05:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotók: facebook.com/RomanekEtelka

Pályaválasztási tippeket kaptak a fiatalok Esztergomban

Pályaválasztási tippeket kaptak a fiatalok Esztergomban

Tucatnál is több munkáltatóval, szervezettel kínált középiskolás diákoknak pályaorientációs programot október 9-én a Balassa iskolában a megyei iparkamara.

Az esemény megnyitóján Romanek Etelka polgármester Nelson Mandela-t idézte: „a tanulás a legerősebb fegyver, mert azt soha senki nem veheti el az embertől” – hangsúlyozta.A pályaorientációs rendezvény egy börzével is kiegészült, így a fiatalok jövőjüket, tudásukat, lelkesedésüket, erejüket, míg a munkáltatók a versenyképes fizetést, pótlékokat, cafetériát, széles körű szakmai tapasztalatszerzési lehetőséget, hosszú távú munkát kínáltak akár pályakezdőknek is – tette hozzá.

Az előadásokban a fiatalok munkával, pályakezdéssel kapcsolatos helyzetét ismertették a szakemberek, és adtak tanácsokat az elhelyezkedésről. A felszólalók közt Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint Horváth-Szeder Gábor járási hivatalvezető is beszélt egyebek közt a kkv szektorban való sikerekről és buktatókról is.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 17. 10:42, hétfő | Helyi

Így kíván boldog karácsonyt a Babits Mihály Kamaraszínház - VIDEÓ

A Babits Mihály Kamaraszínház társulata ezzel a videós ajándékkal szeretne áldott, békés karácsonyt kívánni.

2018. December 17. 08:17, hétfő | Helyi

Akikre büszkék lehetünk - A hét emberei!

A jó tanulók és jó sportoló diákok, Maráz Zsuzsanna, kick-boxosaink és Pifkó Célia író is az elmúlt hét, esztergomi emberei. Büszkék lehetünk rájuk!

2018. December 17. 07:57, hétfő | Helyi

Folytatódnak a buszmegálló-felújítások

Esztergom önkormányzata folytatja a városi buszmegállóhelyek felújítását.

2018. December 16. 09:31, vasárnap | Helyi

Kihirdették a 2019-es parkolási díjakat!

Nem emelkednek a parkolás díjai Esztergomban. A bérletek árai sem. A 2019-es várakozási engedélyeket 2019. január 2-től lehet megvásárolni.