Városlista
2019. január 21, hétfő - Ágnes

Hírek

2018. Október 17. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotó: archívum

Pályázhatnak az esztergomi jó tanulók-jó sportolók

Pályázhatnak az esztergomi jó tanulók-jó sportolók

Idén is kiírta az „Esztergom Város jó tanulója-jó sportolója” cím elnyerésére meghirdetett pályázatát Esztergom képviselő-testületének Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottsága.

A pályázaton részt vehet minden olyan Esztergomban tanuló és Esztergomban sportoló általános- vagy középiskolás diák, aki kimagasló tanulmányi- és sportteljesítményt ért el.

A pályázat célja:
• a tanulóifjúság ösztönzése, a szellemi és fizikai képességek fejlesztése,
• az eredményes tanulásra és magasabb szintű sportolásra való ösztönzés,
• a fair play szellemének ápolása,
• az utánpótlás nevelés célkitűzéseinek segítése,
• a legkiválóbbak méltó elismerésben részesítése.

A pályázat keretén belül elismerésre a bejegyzett sportszervezetben sportoló fiatalokat lehet felterjeszteni.

A pályázatokat nemenként külön, két korosztályban (általános iskolás korosztály: I., II., III., IV. korcsoportban és középiskolai korosztály: V., VI. korcsoportban) értékeli a kiíró a tanulmányi eredmény és az egyesületi vagy diákolimpiai sporteredmények figyelembevételével.

A pályázatot az iskola és a sportszervezet közösen kitöltött és hitelesen dokumentált pályázati adatlapon adhatja be a sportoló 2017/2018-as tanév tanulmányi eredménye és az idei sporteredményei alapján. A pályázathoz csatolni kell a tanuló bizonyítványának másolatát is.

A sporteredményekhez minden eredményt be lehet írni, de az értékelésnél a bizottság egy, a tanuló számára legkedvezőbbet veszi figyelembe. A pályázathoz csatolható (amennyiben van ilyen) a pályázóról a sportesemény vagy a díjazás során készült fénykép, és ahhoz egy-két mondatos szöveges leírás.

A nemzetközi versenyeken (világbajnokság, Európa-bajnokság, olimpia és egyéb nemzetközi versenyek) elért eredmények külön díjazásban, elismerésben részesülnek.

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. november 7.

A pályázatokat zárt borítékban a Városháza Iktatójába kell eljuttatni személyesen, vagy postai úton a következő címre: Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal, 2500 Esztergom, Széchenyi tér 1.

A borítékon fel kell tüntetni: „Esztergom Város jó tanulója-jó sportolója 2017. PÁLYÁZAT".

A határidőn túl beérkezett és a formailag hibás (hiányosan kitöltött vagy melléklet nélküli) pályázatokat nem tudja elfogadni a kiíró.

Az „Esztergom Város jó tanulója-jó sportolója 2018” cím díjátadó ünnepségére december 12-én 17 órától kerül sor.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 21. 07:56, hétfő | Helyi

Az igazságra való törekvésről szól az idei Ökumenikus Imahét

Elkezdődött vasárnap az Ökumenikus Imahét a Bazilikában tartotta első istentisztelettel. Az ünnepi héten a négy történelmi egyház papjai, lelkészei és a hívők közössége együtt vesz részt.

2019. Január 20. 18:08, vasárnap | Helyi

Jótékonysági árveréssel segít a Dorogi FC

A teljes bevételt az árverés szervezői Tomek Zoltán nyíregyházi szurkoló megsegítésére ajánlják fel, akinél hónapokkal ezelőtt leukémiát diagnosztizáltak, és most ismét kórházba került.

2019. Január 20. 18:00, vasárnap | Helyi

Baleset történt Dorogon

Olvasónk küldte a fotókat.

2019. Január 20. 10:31, vasárnap | Helyi

Újabb szélhámos próbálkozik Kertvárosban

Esztergom-Kertvárosban ismét szélhámos jár, ezúttal a gázszolgáltató nevében próbálkozik - hívta fel a figyelmet olvasónk!