Városlista
2019. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Október 17. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotó: archívum

Pályázhatnak az esztergomi jó tanulók-jó sportolók

Pályázhatnak az esztergomi jó tanulók-jó sportolók

Idén is kiírta az „Esztergom Város jó tanulója-jó sportolója” cím elnyerésére meghirdetett pályázatát Esztergom képviselő-testületének Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottsága.

A pályázaton részt vehet minden olyan Esztergomban tanuló és Esztergomban sportoló általános- vagy középiskolás diák, aki kimagasló tanulmányi- és sportteljesítményt ért el.

A pályázat célja:
• a tanulóifjúság ösztönzése, a szellemi és fizikai képességek fejlesztése,
• az eredményes tanulásra és magasabb szintű sportolásra való ösztönzés,
• a fair play szellemének ápolása,
• az utánpótlás nevelés célkitűzéseinek segítése,
• a legkiválóbbak méltó elismerésben részesítése.

A pályázat keretén belül elismerésre a bejegyzett sportszervezetben sportoló fiatalokat lehet felterjeszteni.

A pályázatokat nemenként külön, két korosztályban (általános iskolás korosztály: I., II., III., IV. korcsoportban és középiskolai korosztály: V., VI. korcsoportban) értékeli a kiíró a tanulmányi eredmény és az egyesületi vagy diákolimpiai sporteredmények figyelembevételével.

A pályázatot az iskola és a sportszervezet közösen kitöltött és hitelesen dokumentált pályázati adatlapon adhatja be a sportoló 2017/2018-as tanév tanulmányi eredménye és az idei sporteredményei alapján. A pályázathoz csatolni kell a tanuló bizonyítványának másolatát is.

A sporteredményekhez minden eredményt be lehet írni, de az értékelésnél a bizottság egy, a tanuló számára legkedvezőbbet veszi figyelembe. A pályázathoz csatolható (amennyiben van ilyen) a pályázóról a sportesemény vagy a díjazás során készült fénykép, és ahhoz egy-két mondatos szöveges leírás.

A nemzetközi versenyeken (világbajnokság, Európa-bajnokság, olimpia és egyéb nemzetközi versenyek) elért eredmények külön díjazásban, elismerésben részesülnek.

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. november 7.

A pályázatokat zárt borítékban a Városháza Iktatójába kell eljuttatni személyesen, vagy postai úton a következő címre: Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal, 2500 Esztergom, Széchenyi tér 1.

A borítékon fel kell tüntetni: „Esztergom Város jó tanulója-jó sportolója 2017. PÁLYÁZAT".

A határidőn túl beérkezett és a formailag hibás (hiányosan kitöltött vagy melléklet nélküli) pályázatokat nem tudja elfogadni a kiíró.

Az „Esztergom Város jó tanulója-jó sportolója 2018” cím díjátadó ünnepségére december 12-én 17 órától kerül sor.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 20. 14:56, szombat | Helyi

Halálos légi baleset történt Máriahalomnál

Lezuhant egy légi jármű, egy girokopter Máriahalom térségében, a pilóta meghalt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján szombaton.

2019. Április 20. 10:27, szombat | Helyi

Megszépült a Babits-ház – VIDEÓ

Elkészült a híres aláírásfal felújítása. Előkerült néhány új aláírás is. Az RTVE VIDEÓJA.

2019. Április 20. 05:00, szombat | Helyi

Színes programokkal folytatódik a Sonkaszegő

Színes programokkal, népszokásokkal és koncertekkel is várja a Sonkaszegő Fesztivál Esztergomban a közönséget Húsvét hétvégéjén.

2019. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Mozgásban az erő! - Esztergom futás és sportnap május 1!

Ingyenes nevezés, értékes nyeremények, ingyenes bemutatók és izgalmas programok. Ne hagyd ki május elsején a Magyar Rendészeti Sportszövetség Mozgásban az erő programjának 6. állomását Esztergomban!