Városlista
2019. március 24, vasárnap - Gábor, Karina

Hírek

2018. December 12. 09:23, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Pár nap alatt szinte elkapkodták

Pár nap alatt szinte elkapkodták

A város a szemlélőnek viszonylag könnyen megmutatja magát, de a valós tudással bíró szakemberek által összeállított kötet rádöbbenti az olvasót arra, hogy eddig milyen sok árnyalatról lemaradt.

Ajánlotta a fenti szavakkal az Esztergom, a magyar állam bölcsője című könyvet december 8-án a Vármúzeumban Morsányi Bernadett irodalomtörténész és művészeti író. (Az eseményről be is számoltunk részletesen - ITT.)

Alig telt el pár nap és az óriási érdeklődésnek köszönhetően szinte már el is kapkodták a kötetet a Babits Mihály Könyvesboltban az érdeklődők.

A most elkészült Esztergomot bemutató könyv hiánypótló vállalkozásként kifejezetten a város nevezetességeiről, épületeiről, templomairól, értékeiről szól, nem titkolt célként, többet mutatva, mint egy turisztikai kiadvány, vagy programfüzet - tette hozzá Horányi László színművész a könyvbemutatón.

Címkék: esztergom, könyv

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 23. 15:00, szombat | Helyi

Ideiglenesen változik az ügyfélfogadás a hivatalban

Egy napon a megszokottól eltérően lehet ügyeket intézni a polgármesteri hivatalban.

2019. Március 23. 11:00, szombat | Helyi

Egyházi fenntartásba kerül a zeneiskola

A képviselők megtárgyalták az Esztergomi Zsolt Nándor Alapfokú Művészeti Iskola fenntartóváltási kezdeményezését is csütörtökön.

2019. Március 23. 08:40, szombat | Helyi

Malacokat akart lopni, de az állatok gyorsabbak voltak, mint a tolvaj

Az állatok gyorsabban futottak, mint a tolvaj, ezért nem tudta elkapni őket. Az Esztergomi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

2019. Március 23. 08:02, szombat | Helyi

Elkaptak Leányváron egy körözött nőt

Hat személyt fogtak el és nyolc főt állítottak elő pénteken térségünkben a rendőrök. Köztük egy körözött nőt Leányváron.