Városlista
2019. január 16, szerda - Gusztáv

Hírek

2018. December 12. 09:23, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Pár nap alatt szinte elkapkodták

Pár nap alatt szinte elkapkodták

A város a szemlélőnek viszonylag könnyen megmutatja magát, de a valós tudással bíró szakemberek által összeállított kötet rádöbbenti az olvasót arra, hogy eddig milyen sok árnyalatról lemaradt.

Ajánlotta a fenti szavakkal az Esztergom, a magyar állam bölcsője című könyvet december 8-án a Vármúzeumban Morsányi Bernadett irodalomtörténész és művészeti író. (Az eseményről be is számoltunk részletesen - ITT.)

Alig telt el pár nap és az óriási érdeklődésnek köszönhetően szinte már el is kapkodták a kötetet a Babits Mihály Könyvesboltban az érdeklődők.

A most elkészült Esztergomot bemutató könyv hiánypótló vállalkozásként kifejezetten a város nevezetességeiről, épületeiről, templomairól, értékeiről szól, nem titkolt célként, többet mutatva, mint egy turisztikai kiadvány, vagy programfüzet - tette hozzá Horányi László színművész a könyvbemutatón.

Címkék: esztergom, könyv

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 16. 17:14, szerda | Helyi

Segítsünk Kiss Máténak!

Olvasónk küldte a figyelemfelhívást, melyben a pilismaróti Kiss Máténak a megsegítését kéri. Gyűjtsük együtt a kupakokat!

2019. Január 16. 14:14, szerda | Helyi

Mentőhelikopter sietett Nagysápra

Olvasónk jelezte, hogy mentőautó, rendőrök, ráadásként pedig egy mentőhelikopter is érkezett Nagysápra szerda délután.

2019. Január 16. 12:56, szerda | Helyi

Esztergomi szála is van egy nemzetközi webáruházi csalásnak

Csak 20 millió forintot csalhatott ki egy webáruház Magyarországon, még nagyobb összeget Európa-szerte. Az ügyben nyomoz a rendőrség. Mint kiderült: a cég vezetőjének bejelentett lakcíme egy esztergomi romos házban van.

2019. Január 16. 10:56, szerda | Helyi

Ekkor szállítják majd el a fenyőfákat Esztergomban

Esztergomban két napon szállítja el a lebontott karácsonyfákat a Vertikál Nonprofit Zrt.