Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. November 14. 10:23, kedd | Helyi
Forrás: közlemény

Elhatárolódik az esztergomi kórház - Közlemény

Elhatárolódik az esztergomi kórház - Közlemény

Integrációt érintő kijelentések miatt adott ki közleményt az esztergomi kórház vezetése.

A dorogi Kórház Vaszary Kolos Kórházba történt integrációjához kapcsolódóan az elmúlt időszakban Nunkovics Tibor Jobbik-os képviselőjelölt részéről több olyan riport, nyilatkozat jelent meg, amely tartalmát illetően nem felel meg a valóságnak, illetve negatív színben tünteti fel a Kórház vezetésének és dolgozóinak törekvéseit.
A fenti riportok, illetve nyilatkozatok miatt az alábbiakat szükséges a Kórház részéről feltétlenül kiemelni:

• Nem felel meg a valóságnak, hogy a Kórház 60 napon túli adósságállománya évről-évre 1-1,5 milliárd Ft, nagyságrendje eléri az éves költségvetését. A Kórház költségvetése évi közel 5 milliárd Ft, 60 napon túli lejárt tartozása ez év október végén 39 millió Ft, 310 millió Ft teljes adósságállományon belül. Nem szabad megfeledkezni arról a tényről, hogy 5 évvel ezelőtt közel 1,2 milliárdos adósságállománnyal vettük át a Kórházat és a fent leírt eredményt már 3 év után sikerült elérni.

• Nem felel meg a valóságnak, hogy az integráció kapcsolatban áll a Gyermekosztály megszűnésével. A sok évvel ezelőtti osztálybezárásnak két oka volt, nem volt elég gyermekorvos és nem volt elég kezelendő gyermek. A sürgősségi fekvő gyermekellátás jelenleg is megoldott, csak azok a gyermekek kerülnek továbbküldésre – néhányan -, akik kezelése speciális, vagy több napot-hetet vesz igénybe. Fontos kiemelni, hogy a környék gyermekeinek orvosi hátterét a dorogi Önkormányzat kivételével a legtöbb Önkormányzat anyagilag támogatja.

• Nem felel meg a valóságnak, hogy az integrációnak bármi kapcsolata lenne a Szülészeti osztály helyzetével. 2013. óta rendkívüli erőfeszítésünkbe kerül a szülészeti ellátás fenntartása. Ennek oka a közel két évtizede fokozódó szakemberhiány. A most kialakult helyzetet az esztergomi Önkormányzat segítségével sikerült megoldanunk.

• Nem felel meg a valóságnak, hogy az integráció eredményeképpen szakrendelések szűnnek meg, vagy akadoznak Dorogon. Az integráció óta új profilként elindult a geriátriai szakrendelés, a 2010. óta halogatott reumatológiai nappali kórház, szervezés alatt áll gyermekneurológia és echokardiográfia szakrendelés. A szakrendelések aktuális működése az ott dolgozó orvosoktól függ, szabadságuk esetén az esztergomi Kollégák veszik át a funkciót. Ritka esetben párhuzamosan szüneteltetni kényszerülünk egyes szakrendeléseket. Ennek oka a szabadságolások, továbbképzések, az országos, több évtized óta észlelhető aktuális szakemberhiány. Az integrációt megelőzően Dorogon ugyanúgy voltak kimaradt szakrendelések, azonban most ezek szabályszerűen a honlapon megjelenítve láthatóak.

• Nem felel meg a valóságnak, hogy az integráció 150 ezer beteg ellátását sodorta veszélybe. A már fent említett több évtizedes HR probléma miatt az integráció pontosan az ellátás biztonságát növeli, a helyettesíthetőség lehetőségével.
A Kórház érdekében történő forrás kérés igénye jó szándék esetén dicsérendő, azonban elengedhetetlen, hogy a Kórház érdekében fellépő képviselőjelölt tájékozott legyen a Kórház ügyeiben. Ennek hiányában, nem megfelelő ismeretek birtokában a törekvés sokkal inkább hátrányos az Intézmény számára, megingatja a betegek és a beszállítók bizalmát, közvetve veszélyezteti a betegellátás biztonságát.

A Kórházvezetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT