Városlista
2017. március 27, hétfő - Hajnalka, Lídia, Auguszta

Hírek

2015. Június 18. 14:34, csütörtök | Helyi
Forrás: sajtóközlemény

Esztergomi iskolások a Pesti Vigadóban jártak

Esztergomi iskolások a Pesti Vigadóban jártak

Az Arany János Általános Iskola tanulói június 14-én megtekintették Pesti Vigadót és a benne látható Magyar Művészbabák című tárlatot valamint a „150 éves a Pesti Vigadó” gyermekrajz pályázat legszebb alkotásait.

A Magyar Művészeti Akadémia a tavalyi esztendőhöz hasonlóan idén is lehetővé teszi, hogy az általános- és középiskolák osztályai 2015. december 31-ig személyenként 200 Ft-os látogatási díj ellenében látogathassák meg intézményei ‒ a Pesti Vigadó és a Műcsarnok ‒ épületét, valamint az épületekben lévő kiállításokat. Ezek közül több is szorosan kiegészítheti a tananyagot, így kifejezetten hasznos lehet a gyermekek képzésének segítése szempontjából.

A felhívás 2015. december 31-éig szól, további csoportok előzetes jelentkezését a kozonsegszolgalat@vigado.hu címen várják a szervezők.

Ezek érdekelhetnek még

2017. Március 26. 04:00, vasárnap | Helyi

Az ország egyik legfittebbjei megyénk fiataljai

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) nemrég rendhagyó módon mutatta be a NETFIT® (Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt) legutóbbi tanévi országos méréseinek eredményeit Budapesten.

2017. Március 26. 04:00, vasárnap | Helyi

Autizmus világnapja a Montágh iskolában

Az autizmus világnapja alkalmából március 31-én figyelemfelhívó rendezvényt szervez a Montágh iskola. A program során dalolnak, verselnek, táncolnak az autizmussal élő gyermekeink, rajzaikból kiállítás nyílik.

2017. Március 25. 19:18, szombat | Helyi

Újra hőlégballonok repültek Esztergom felett – Fotók

Ismét hőllégballont láthatunk szombaton Esztergom felett. Sőt egyből kettőt is. Ráadásul mindkettő a Bazilikánál szállt a magasba, majd onnan tova.

2017. Március 25. 17:19, szombat | Helyi

Ezzel a képpel add el a lakásod a Bánomin!

A Bánomi csak egy lakótelep? Nézd meg innen, leesik az állad!