Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. November 07. 07:31, szerda | Helyi
Forrás: Szent Rita Otthon / Szaniszló Edina

Jótékonysági felújítás a Szent Rita Otthonban

Jótékonysági felújítás a Szent Rita Otthonban

Felújítási munkák kezdődtek a közelmúltban a sérülteket gondozó esztergomi Szent Rita Fogyatékosok Otthonában, köszönhetően a Poli-Farbe festékgyár Kinél fessünk? Jótékonysági Programjának.

Az idén 20 éves Poli-Farbe Festékgyár országos jótékonysági programjának köszönhetően a Komárom-Esztergom Megyei Integrált Szociális Intézmény Szent Rita Fogyatékosok Otthonában is felújítások kezdődtek az őszi időszakban, valamint folytatódnak a jövő év elején. Példaértékű összefogással a felújítási munkálatokat az intézmény dolgozói, karbantartói végzik.
Az intézmény ápolási – gondozást nyújtó bentlakásos részlegben jelenleg 55 fő súlyosan – halmozottan sérült gyermekkorú és felnőtt lakó él. A bentlakásos részlegen élők teljes ellátását az intézmény végzi: lakhatást, étkezést, ápolást, gondozást, egészségügyi- és mentálhigiénés ellátást, valamint biztosítja a gyermekek részére a tankötelezettség teljesítésének feltételeit. Az intézmény nappali részlegében jelenleg 10 fő családban élő értelmileg akadályozott, illetve súlyosan – halmozottan sérült gyermek, fiatal felnőtt tölti mindennapjait. A nappali ellátás keretén belül biztosított számukra a napközben tartózkodás lehetősége, étkezést, a szinten tartó foglalkozások, tankötelezettségi feladatok ellátása, miközben családtagjaiknak lehetőségük van munkavállalásra.
2013 elejétől az intézmény szolgáltatásai bővülésével a tervezetnél nagyobb felújítási munkálatok várhatóak. A jövő évtől, a nappali-, és a bentlakásos lehetőségek mellett az alapellátás keretén belül, Esztergom közigazgatási terültén élő idős emberek számára házi segítségnyújtást és étkeztetést, valamint Esztergom, és Nyergesújfalu kistérség területén a jelzőrendszeres segítségnyújtást is vállalja az intézmény.

A jótékonysági program keretén belül a festékgyár a festési munkálatokhoz szükséges mélyalapozót, színes beltéri falfestékeket és Poli-Farbe Neo, Teflon® felületvédő adalékot tartalmazó falfestéket biztosított. A felajánlott festékmennyiség több mint 2500 négyzetméter falfelület felújítására elegendő. A munkálatok során a szakemberek kifestették az intézményen végigfutó folyosót, több öltözőt, foglalkoztató-termet, tárgyalót, lakószobát, vizesblokkot. A festékek egyedi tulajdonságainak köszönhetően esztétikus és mosható felület alakítható ki, amely jobban ellenáll a szennyeződéseknek, ennek köszönhetően tökéletesen alkalmasak egészségügyi intézmények megszépítésére és hosszú távú megóvására valamint moshatósága miatt higiéniai tisztíthatóság szempontjából is kiválónak bizonyulnak a felületek felújítására.

A felújítási munkálatok várhatóan 2013 tavaszán fejeződnek be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.