Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. December 04. 07:46, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Mozgalmas téli sportnap a Montágh iskolában

Mozgalmas téli sportnap a Montágh iskolában

Mozgalmas téli sportnapot rendezett december másodikán a Montágh DSE a Montágh Imre EGYMI, Óvoda, Általános Iskola Szakiskola és Készségfejlesztő Szakiskola.

A sporteseményen az iskola 176 tanulója és tanárai vettek részt, valamint Szabó Ferenc, a Fogyatékkal Élők Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetsége elnöke.
December 2-án az intézmény hivatalos munkanap áthelyezéssel élt, és ezen a napon tartotta a Montágh Téli Sportnapot. Az előző években már hagyományos júniusi Montágh napot követően a Téli Sportnapot is szeretnék a szervezők hagyománnyá tenni.

A rendezvényt Esztergom önkormányzata, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) és a Fogyatékkal Élők Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetsége is támogatta. Támogatásukkal a nap valamennyi résztvevője csokoládét és üdítőt kapott. A legjobbak pedig érem díjazásban és jutalom csokiban részesültek.

Reggelizést követően 9 órakor a felső tagozatosok és a foglalkoztató osztályok játékos sorversenyen vettek részt. Mivel valamennyi induló kis korától gyakorolta a Kapkodd a lábad játékait is, így nem okozott gondot a feladatok végrehajtása. A foglalkozást Szabados Ágnes vezette.

Ezzel egy időben a szakiskolások három asztalon asztaliteniszeztek, illetve az emeleti zsibongóban csocsó mérkőzést vívtak Székely Árpád irányítása mellett. Az asztaliteniszt Alekszandr Alekszandrov, Karaba István és Schiller-Kertész Tamás vezette.

A legkisebbek és a zenés mozgásokat kedvelők a 8. osztályban zenés táncfoglalkozáson vettek részt Bodrogai Mária vezetésével.

10 órától a legkisebbek játékos tornán mozogtak a tornateremben Szegő Hedvig vezetésével.

11 órától került sor az osztályok közötti tűzharc versenyre melynek vezetője Schiller-Kertész Tamás volt. A nap folyamán Zsoldos Krisztina és Bodrogai Tibor fényképezett.

„Valamennyi gyermek és felnőtt egybehangzó véleménye, hogy a program jól sikerült, és reményeink szerint a következő tanévben megismételhetjük” – hangsúlyozta összefoglalója végén Schiller-Kertész Judit, Montágh DSE elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.