Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. December 11. 11:18, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Fotó: MTI

Rekord dőlhet meg az esztergomi vasútvonalon

Rekord dőlhet meg az esztergomi vasútvonalon

Akár a 4 milliót is megközelítheti az év végére az utasszám az esztergomi vonalon – közölte a MÁV közleményében. Hozzátéve: január és november között 96 százalékos volt a vonatok pontossága.

Tavaly az Esztergom-Budapest vonalon 3,3 millióan utaztak, idén az első tíz hónapban viszont már 3,2 millió fizető utas. Ez azt jelenti a MÁV szerint, hogy év végére elérheti ez a szám a 3,8-3,9 milliót is, ami egy év alatt félmillió utasbővülést jelent.

Mint a társaság közölte, ebbe a számban ráadásul a díjmentesen utazók (65 év felettiek, 6 év alattiak, díjmentesen utazó diákcsoportok) nincsenek is benne.

„Az utasforgalom figyelemre méltó növekedése mellett kimagasló a menetrendszerűség is: a járatok 96 százaléka pontosan ért célba” – hangsúlyozta a MÁV.

Kitérve arra is, hogy a pályafelújításnak és villamosításnak köszönhetően április 9-től a korábbi dízelmotorvonatokat modern, elektromos FLIRT-szerelvények váltották fel, május 20-ától pedig zónázó menetrendet is bevezetett a MÁV-START a FLIRT-ök jobb menetdinamikájának hála.

Ennek köszönhetően a gyorsított személyvonatok menetideje 26 perccel, 62 percre csökkent Esztergom és a Nyugati pályaudvar között.

Címkék: rekodr, utas, vasút, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.