Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Szeptember 11. 10:38, péntek | Helyi
Forrás: sajtóközlemény

Remete és panel nyert a pályázaton

Remete és panel nyert a pályázaton

Szeptember 10-én a közönség intenzív érdeklődésével nyílt meg a Digitális pillanatok elnevezésű tárlat. A kertvárosi Féja Géza Közösségi Ház galériájában megtartott megnyitó egyben díjátadó is volt…

… a kiállításon ugyanis megnézhették az érdeklődők a VI. Komárom-Esztergom Megyei Fotópályázatra jelentkezők alkotásaiból készült kollekciót.

A Digitális pillanatok című fotótárlat megnyitóján köszöntőt mondott Romanek Etelka polgármester és Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. A kiállításra bekerült munkákat Mónos Gábor fotóművész, a zsűri elnöke méltatta, elemezte röviden.

A megyei fotópályázatra 32 pályázótól közel háromszáz fotó érkezett be, ezek közül a zsűri harminckettőt tartott kiállításra méltónak és ebből 15-öt ismert el díjakkal. A pályázók több – portré, táj és épület, természet, környezet illetve vegyes – kategóriában adhattak be fotókat.

Emberábrázolás, portré kategóriában Gál Cecília Remete című képe lett a legjobb, a táj és épület kategóriában pedig Tóth-Piusz István Panel című alkotását értékelte legtöbbre a zsűri. Aki a virágot szereti című fotójával Mráz Edina lett a természet kategória elsője, Tóth-Piusz István pedig a környezet kategóriában újrázott November végén című kompozíciójával. Az egyéb kategóriában Bartók Andrásné Gyöngyvér A szép Galathea című alkotása lett a legjobb.

A fotókiállítás a Féja Géza Közösségi Házban szeptember 21-éig, majd az esztergomi Művelődési Házban október 5-éig lesz megtekinthető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT