Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Április 20. 04:59, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Duna Múzeum

Rengeteg programmal és eseményre készül a Duna Múzeum

Rengeteg programmal és eseményre készül a Duna Múzeum

A Duna Múzeum az állandó tárlat átalakítása idején is gőzerővel szervezi a különböző programjait, és jó pár eseményen megjelennek munkatársai a környezettudatosságra nevelő játékokkal.

A március végi zárást és a Víz világnapi országos vetélkedő lebonyolítását követően a Duna Múzeum már a tavaszra és a nyárra készül. Április 19-én és 20-án a Budapesti Állatkert szervezésében és területén zajlik majd le a Föld Fesztivál, ahol a Pálmaházban felállított standunknál víz-ügyes játékokat próbálhatnak ki a gyerekek. A „Víz maga az élet” elnevezésű rendezvény egész hétvégén várja a látogatókat.

Április 21-22-én Veszprémben képviseli a Duna Múzeum a vízzel kapcsolatos játékos tudás tovább adását. A Veszprémvölgyben két napig a fenntarthatóság jegyében - Fenntarthatóság mindenKOR – címmel várják az érdeklődőket, többek között a Duna Múzeum csapata is. A diák- és családi napokon választ kapunk arra, hogyan tudjuk környezeti, gazdasági és társadalmi színtereken is megvalósítani a fenntarthatóságot. A Kolostorok és Kertek rendezvénytéren lehetőségünk lesz megismerni, milyen volt az élet régen és milyen irányban tartunk ma.

Április 22-én a Föld Napját már a Pál-völgyi-kőfejtőben ünnepeli a múzeum tovább, ahol a gyerekeket egész napos természetismereti vetélkedő várja nyereményekkel, de emellett lesz még helyi és Nemzeti Parki Termékek vására, zöld civil szervezetek bemutatkozása, állatbemutató, meseelőadás, gyerekkoncert, és kézműves foglalkozások a fenntarthatóság jegyében.

Május 13-án már a budapesti Múzeumkertben várják a Duna Múzeum munkatársai a látogatókat. A Magyar Nemzeti Múzeum idén 23. alkalommal rendezi meg a Múzeumok Majálisát. Az idei nagyszabású rendezvény jelszava: „Múzeumok a múzeumban - hálózzuk be a múzeumot!” Az érdekes címet valószínűleg azért kaphatta az esemény, mivel nyár közepéig megújul a Múzeumkert, azonban a kivitelezés nem készül el a Múzeumok Majálisa megszokott időpontjáig. Ezért idén egynapos ünnepséget tartanak a Nemzeti Múzeum főépületében, ahol bensőséges hangulatban mutatkozhatnak meg a különböző intézmények - köztük a Duna Múzeum is.

A Duna Múzeum honlapján már lehet jelentkezni a nyári táborokra, és ahogy beköszönt a június, úgy közeledik a Múzeumok Éjszakája és a Nemzetközi Duna Nap Esztergomban.

Az átalakítástól függetlenül a Látványtár és a múzeumpedagógiai foglalkoztató továbbra is tárt kapukkal várja a látogatókat a megváltozott nyitva tartásnak megfelelően. (H-CS: 9-16, P: 8-14, szombat, vasárnap zárva)

Címkék: Duna Múzeum, program

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.