Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Január 10. 12:41, csütörtök | Helyi
Forrás: mti

Romlott a levegő Esztergomban

Romlott a levegő Esztergomban

Több településen – köztük Esztergomban – tovább romlott a levegő minősége a magas szállópor-tartalom miatt – tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön az MTI-t.

Budapesten és Putnokon egészségtelen a levegő minősége. További nyolc településen kifogásoltnak minősítették a levegőt, ezek: Eger, Esztergom, Miskolc, Salgótarján, Szeged, Szolnok, Tököl, Vác.

A gyermekeknél, az időseknél, illetve a légúti megbetegedésben szenvedőknél légúti tünetek – például köhögés, légúti irritáció, nehézlégzés – jelentkezhetnek, illetve a meglévő tüneteik súlyosbodhatnak. A légszennyezettség nem csak a tüdőt terheli meg, hanem az immunrendszerre, a központi idegrendszerre és a szív- és érrendszerre is káros hatással bír – tették hozzá.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolja, hogy az érintett településeken lehetőleg minél kevesebb időt tartózkodjanak a szabadban az emberek a légszennyezettség, illetve a hideg időjárás miatt.

Fotó: illusztráció (archívum)

Címkék: esztergom, levegő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT