Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Szeptember 03. 15:41, hétfő | Helyi
Forrás: lvp

Sárkányhajó verseny egy mozgáskorlátozott kislányért

Sárkányhajó verseny egy mozgáskorlátozott kislányért

Küzdelem és adakozás, ez is lehetne a mottója annak a szeptember végi jótékonysági sárkányhajó versenynek, melynek a Palatinus-tó ad otthont. A szervezők egy 8 éves mozgáskorlátozott kislány műtétére gyűjtenek.

A 8 éves mozgáskorlátozott Izsó Veronika javára rendeznek jótékonysági sárkányhajó versenyt szeptember 29-én a kertvárosi Palatinus-tavon. A kislány édesanyja hathónapos terhesség után hozta világra, Veronika pedig mindössze 940 grammal és 37 centiméterrel született. Világra jöttét követően agyvérzést szenvedett, amely roncsolta az idegrendszerét és az agyvíz túltermelődés miatt három hónapos korában egy szelepet ültettek a fejébe, hogy a felesleges agyvíz egy csövön keresztül a hasüregébe jusson. A kislányra most egy újabb komoly műtét vár, aminek várhatóan mostani állapota – önálló állásra, járásra nem képes – jelentősen javul majd, sőt akár segédeszközök nélkül is járhat majd. Az operációt azonban az Amerikai Egyesült Államokban végzik, időpontja azonban attól függ, hogy szülei mikorra tudnak összegyűjteni körülbelül 15 millió forintot.

Ebben szeretnének segíteni az esztergomi jótékonysági sárkányhajó verseny szervezői is, akik az ügy fontossága miatt, 50 ezer forintban határozták meg a megmérettetés nevezési díját csapatonként. Az összegyűlt pénzösszeget teljes egészében Veronika műtétjére ajánlják fel a rendezők a résztvevőknek köszönhetően. Az érdeklődők szeptember 7-ig, a 70/311-5704-es telefonszámon, Hernádi Balázsnál jelentkezhetnek, aki a későbbiekben részletes programismertetőt is ad az eseményről.

A kislány állapotáról bővebb információ itt olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT