Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Június 21. 12:54, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Sörgyári capriccio-val vár az újonnan alakult esztergomi színtársulat

Sörgyári capriccio-val vár az újonnan alakult esztergomi színtársulat

A Nyiratkozások - Sörgyári capriccio című előadásra várja a közönséget szombaton a művelődési ház mellé a nemrégiben megalakult Babits Mihály Kamaratársulat. A jövőben számos tervvel, előadással készülnek a tagok.

Május 24-én a Helischer József Városi Könyvtárban megalakult a Babits Mihály Kamaratársulat. Az alapítók nem titkolt célja egy állandó kamaraszínház létrehozása Esztergomban, amit, a város történelmi múltján túl, a nézői igények is indokolnak.

A társulatalapítás nem előzmény nélküli. A tavaly született Jónás könyve, Török Sophie előadásában ennek a törekvésnek már szerves része volt. Nem hiába választotta a társulat logójául a cethal nyelte próféta képét. A mottójuk pedig a költőfejedelem Május huszonhárom Rákospalotán című verséből származó idézet: "Látni, teremteni kell."

A társulatalapítás utána első előadás Szegeden, a Tisacra Összművészeti Minifesztivál volt június 16-án. Az előadás előtt fáklyákkal vonultak fel a társulat tagjai a Vitéz utca 16. szám alatti háztól (ahol Babits szegedi tanárkodása idején lakott) a minifesztiválnak helyet adó Alsóvárosi Ferences Plébánia kolostorudvaráig.

Június 24-én a Múzeumok Éjszakáján pedig hazatér a társulat: 21 órakor újra látható Nyiratkozások - Sörgyári capriccio című előadásuk a Művelődés Háza melletti placcon.

A 2017/18-as évadban két új bemutatóra, valamint a jövő nyár folyamán egy hagyományteremtő összművészeti workshop és minifesztivál megrendezésére készül a társulat. Október 27-én - a magyar hivatásos színjátszás születésnapjához közel - mutatja be Vörös István Presszó-szonáta című groteszk darabját Kéner Gabriella és Maronka Csilla főszereplésével. Jövő tavasszal pedig Balassi Bálint Szép magyar komédiáját állítja színpadra a társulat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.