Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Június 21. 15:04, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Szagtalan hulladékkezelés

Szagtalan hulladékkezelés

Nemcsak kommunális szennyvízgyűjtés és kezelés területére, a szennyvíztisztító telepekhez, iszapkezelő egységekhez, szivattyútelepekhez, szennyvíztároló-rendszerekhez kínálják

az ott keletkezett szaghatás csökkentésére a VENTUS kompakt Biofilter termékcsaládot, hanem települési szilárdhulladék-lerakónál, valamint hulladékhasznosító telepeken található válogató épületek és zárt komposztálók esetében is használják.

Az „Innovatív technológiai megoldások és rendszerszintű fejlesztések a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásban és haszonanyag feldolgozásban” című konferencián, amelyet a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Országos szövetsége rendezett, elhangzott Biofilter előadás a hulladékgazdálkodási szektor képviselőinek érdeklődését felkeltette, akiknek örömmel számoltak be a bulgáriai Stara Zagora városa melletti települési szilárdhulladék-lerakónál lévő komposztáló épülethez telepített konténeres, nagy kapacitású biofilterek működéséről. A fejlesztési irányok meghatározásához, a hulladékkezelési közszolgáltatás jövőképéhez hozzátartozik a hulladékválogatók, hulladéklerakók, komposztálók, mint műtárgyak karbantartása.

Az innovatív hulladékkezelési technológiákon kívül – a környezetvédelem, a fenntarthatóság jegyében – külön figyelmet kell fordítanunk a technológiákat kiszolgáló egységes megfelelő üzemeltetésére is. A levegőtisztaság-védelem egyik speciális területe a légkörnek különböző szaganyagokkal, bűzös gázokkal történő szennyezése és az elleni védekezés. A védekezés eszköze, hogy a hulladékfeldolgozási technológiákat zárt terekbe helyezik, de így is gondoskodni kell a zavaró szaghatások megszüntetéséről. Hulladékhasznosító telepeken, települési szilárdhulladék-lerakóknál található válogató épületek és zárt komposztálók esetében újszerű megoldást jelenthet a nagy légáramra kifejlesztett aktív biofilterek.

Kellő szilárdságot biztosít a Ventus C biofilter konténeres kialakítása, UV stabil PP szendvicspanelből álló kerete, nagyobb légáram megtisztításához szükséges berendezéseket tárol. Az újrahasznosítás fontos, hogy fókuszba kerüljön az üzemeltetés során, valamint a megújuló erőforrások használatának erősítése.

A biofilterek működéséről és használati területükről a Pureco Kft. szakértő csapata tud bővebb információval szolgálni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.