Városlista
2019. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2018. Június 14. 05:01, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Szépül és zöldül Esztergom, új padok városszerte

Szépül és zöldül Esztergom, új padok városszerte

Több közterülete is megszépült az elmúlt napokban Esztergomnak. A munkálatok pedig folytatódnak.

Fotó: Szántó Ferenc

A Hősök terei és a Tesco körforgalomnál, a Mindszenty, a Béke, valamint a Bazilika előtti téren, illetve a Balassa iskolánál, a Múzeum cukrászdánál, Szentgyörgymezőn és a kertvárosi Tópart utcai ágyásoknál már végeztek a szakemberek.

Az önkormányzat célja ugyanis, hogy az üdülési szezonra Esztergom megszépüljön.
A virágágyak beültetése ezért folyamatos, de emellett lakossági és képviselői megkeresésekre a város területén folyamatossá vált az új beszerzésű padok kihelyezése is.

Összesen 180 padot telepítetett, illetve cseréltetett ki eddig költségvetési forrásból az önkormányzat, de a régi pihenőpadokat is felújítja.

Már kikerültek az új pihenőpadok a Balassa iskolához, a Bazilikához, a Bánomi lakótelepre, a Bem térre, a Budai lakótelepre, az Erzsébet parkba és Kertváros területére, valamint a Szentgyörgymezői templom környékére, illetve a Trianoni emlékműnél, a Prímás-sziget csúcsára.

Mindezek mellett pedig a lebontott Zöld Ház helye is elkezdett kizöldülni, ahova a képviselők döntése értelmében termőföld került, hogy zöldfelületet lehessen kialakítani.

A városi zöldfelületek kezelését a Zöld-Út Esztergom kft. végzi az önkormányzattal kötött megállapodás alapján. A városi cégnél lehet jelezni, ha valahol nincs lenyírva a járdák melletti sövény, vagy gazossá válik egy-egy park, illetve egyéb közterület - közölte az önkormányzat.

Címkék: pad, park, zöld

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 25. 12:43, szombat | Helyi

Még emelkedik a Duna Esztergomnál

Megközelítette az elsőfokú készültséget a Duna Esztergomban.

2019. Május 25. 09:25, szombat | Helyi

Teljes útzár a 11-esen - Mentőhelikopter a helyszínen!

Baleset miatt le kellett zárni a 11-es utat Esztergom és Tát között szombaton.

2019. Május 25. 06:42, szombat | Helyi

Négyszeresen körözött bűnözőt fogtak Tokodnál

Négy elfogatóparancs volt érvényben az ellen a férfi ellen, akit pénteken fogtak el a dorogi rendőrök - közölte a rendőrség.

2019. Május 25. 06:24, szombat | Helyi

Páratlan kódex hasonmás kiadását mutatták be Esztergomban

A mohácsi csatamezőn elesett Szalkai László esztergomi érsek 1490 körül készített iskolai jegyzeteiből álló kódex hasonmás kiadását mutatták be pénteken Esztergomban.