Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Október 20. 04:00, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Szörny gurult Esztergom utcáin - FOTÓK

Szörny gurult Esztergom utcáin - FOTÓK

Nem is akármilyen szörny! Vagy inkább egy ördögi szívű, döglesztő úri Hölgy.

Egy szörnyen jó Ducati, ördögi szívvel, döglesztő külsővel… - írja a motoverzum.com csapata az újabb tesztelt kétkerekűről, amit ismét Esztergom utcáin járattak meg a srácok.

A motor egyébként egy tatai fiatalemberé, aki egy családi drámának köszönheti életének alakulását. Édesapja Tatán nagy legendának számított a motorszerelők közt. Sajnos korán itt hagyta 17 éves fiát, aki még csak bontogatta szárnyait a tudás küszöbén, de elhatározta, hogy édesapja nyomdokaiba lép és saját műhelyt nyit.
Nagy Fecó első nagy motorja egy legendás típus, a Ducati Monster 900. Egy makrancos márka, odafigyelést és precizitást igényel. A teszt helyszíne pedig ismét Esztergom, a Prímás Pince és környéke, Meszleny László hathatós segítségével.
Fecó ezzel a géppel megjárta az Isztriát, a Tátrát és Zakopánét is. Volt, hogy a napi etap 600 kilométer volt.

Szerinte az olasz motorok érzékenyek a karbantartásra és a kíméletes bemelegítésre, de ahogy ő mondja, olyan, mint egy úri Hölgy.

De honnan indult a Ducati
A Ducati testvérek (Adriano, Bruno, Marcello) még 1926-ban alapítottak gyárat, meglepő módon rádió alkatrészek gyártására. És, hogy ebből, hogy jutottak el a tesztelt Ducati Monster 900-ig, azt a motoverzum.com cikke árulja el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT