Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Május 12. 05:00, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Sztárfellépőkkel és újdonságokkal jön a dorogi Kosbor Estek fesztivál

Sztárfellépőkkel és újdonságokkal jön a dorogi Kosbor Estek fesztivál

Idén is várja a közönséges a Kosbor Estek az Otthon téren. Június 8-án és 9-én fellép többek között Péterfy Bori és Freddie is.

A szervező Dorog és Térsége Turizmus Egyesület elnöke, Szekér Zoltán kifejtette: a korábbi évek hagyományait folytatva ismét lesz kiemelt hangszer, idén az ütős hangszerek állnak majd a középpontban.

„A hangszerekkel már péntek délután elkezdünk ismerkedni, hiszen 17 órától már színpadra lép a Black Jack zenekar, akiket a Cha-Cha Budapest követ majd. Az első napon Péterfy Bori & Love Band ad majd élő nagykoncertet este, és ismét lesz utcabál, melyen egészen éjféli a Cha-Cha Live Act alapozza meg a hangulatot latin partijával” – részletezte.

A szombat hasonlóan izgalmasan alakul, hiszen 17 órakor újra nyit a tér és a Bohemian Acoustic zenéje várja majd a borozni, kóstolgatni vágyókat. Őket a Taiko japán dobosok követik a pódiumon.

„Mivel minden évben szeretjük egy másik ország gasztronómiáját bemutatni, ezért őket majd egy japán chef fogja követni, aki igazi szusit fog készíteni és kóstoltatni a rendezvény közönségével. Az ízlelőbimbók kényeztetése után Freddie élő nagykoncerttel várjuk a látogatókat, akit DJ Nara követ majd” – tette hozzá Szekér Zoltán.

Izgalmas lesz a tér berendezése is, egészen megváltozik a korábbi évekhez képest. Ennek az a célja, hogy a közönséget még közelebb hozzák a szervezők az előadókhoz és egy még barátságosabb térkialakítást valósítsanak meg. A parkot még jobban be szeretnék vonni a fesztiválba, hiszen tavaly is nagy sikert arattak az itt elhelyezett pihenőpontok. Ezek számát idén tovább fogja bővíteni és további meglepetésekkel is készül a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület.

A borászatokban új színfolt jelenik majd meg. A szervezők reményei szerint be tudnak mutatkozni felvidéki pincészetek is, akik új színt vihetnek a KosBor palettájára. A Fesztivál Borát idén is valódi felvidéki szakemberek fogják kiválasztani, ezzel nemzetközivé is válik a rendezvény.

„Ismét színes étel-italkínálatot hoztunk össze. Meg lehet majd kóstolni a japán ízek mellett a lepényeket, a csavart krumplit és egyéb különlegességeket is” – fűzte hozzá zárásként Szekér Zoltán.

A Kosból Estek június 8-án 17 órakor kezdődik és június 9-én éjfélig tart a dorogi Otthon téren.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT