Városlista
2019. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2018. December 04. 05:00, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Teltház előtt az esztergomi társulat – VIDEÓK

Teltház előtt az esztergomi társulat – VIDEÓK

Több bemutatót is tartott novemberben és december elején az esztergomi Babits Mihály Kamaratársulat.

November 25-én sikeresen lezajlott a kalkuttai Kasba Arghya színház Macbeth Badya című előadása. Az előadáson jelen volt Tanuja Shankar, a budapesti Amrita Sher-Gil Kulturális Központ igazgató asszonya is.

November 29-én teltház előtt játszották az esztergomi társulat művészei Presszó-szonáta előadásukat Zalaegerszegen. A vendégelőadásról, valamint a színházról az M5 kulturális híradója tudósított (21:22-től)

A képre kattintva érhető el a videó!

Az előadáson jelen volt Gyimesi Endre, Zalaegerszeg volt polgármestere és országgyűlési képviselője, Hóbor Erzsébet, a Zala megyei Közigazgatási Hivatal egykori vezetője, Zalaegerszeg díszpolgára, valamint a helyi Hevesi Sándor Színház művészei.

December 1-én a szegedi Liget Társulat Godspell című zenés passiójátékát láthatta az esztergomi közönség a művelődési ház színpadán. „A társulat a jegybevételt az esztelneki Szent Rita Ház (Dévai Szent Ferenc Alapítvány) javára ajánlotta fel. Az előadás végén – kiállva erdélyi testvéreink mellett – elénekeltük a székely himnuszt” – számolt be az előadás után a társulat.

Így összegezte az elmúlt két évet a Babits Mihály Kamaratársulat

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 21. 13:13, kedd | Helyi

Gyereknapra izgalmas programokkal készülnek a tűzoltók

Gyermeknap alkalmából május 25-én, hatodik alkalommal nyílnak meg a tűzoltóságok kapui a gyerekek előtt. Esztergomban és a térségben is.

2019. Május 21. 10:02, kedd | Helyi

Hipermodern konditermet adott át a TE Connectivity

Valószínűleg Esztergom legkorszerűbb testépítő termét adták át az Ipari Parkban, a TE Connectivity gyárában a minap.

2019. Május 21. 09:45, kedd | Helyi

Rá akarták venni a betörők a felébresztett tulajdonost, hogy ne tegyen feljelentést

Az Esztergomi Járási Ügyészség a kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult bűnügyben két férfi letartóztatása hosszabbítására tett indítványt.

2019. Május 21. 09:00, kedd | Helyi

Egyetlen hazánk van: ez a magyar nyelv – Kazinczy döntő Esztergomban

A PPKE BTK VJTK hagyományosan 5. alkalommal adott otthont a felsőoktatási intézmények hallgatóinak megrendezett Kazinczy Ferenc Szép Magyar Beszéd Versenynek a minap.