Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Augusztus 25. 05:00, péntek | Helyi
Forrás: közlemény

Térségi Tanévnyitó Konferencia Esztergomban

Térségi Tanévnyitó Konferencia Esztergomban

Augusztus 23-án negyedik alkalommal zajlott le a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara szervezésében a Térségi tanévnyitó konferencia a Iohanneum épületében Esztergomban.

Dr. Fodor György dékáni köszöntője és Dr. Szőke-Milinte Enikő, a Vitéz János Tanárképző Központ vezetőjének ünnepi szavai után Dr. Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke a 2017/18-as tanév feladatait ismertette. Előadásában kitért az oktatási intézmények és az OH közötti kapcsolat egyszerűsödésére, mely a KIR (központi informatikai rendszer) működésének köszönhető. Beszélt az országos kompetenciamérés rendszerének továbbfejlesztéséről, a PISA tartalmi változásairól, az intézményi és intézményvezetői ellenőrzésekről is.

Majd a Pedagógiai Oktatási Központ feladatairól hallhatott érdekes előadást a nagyszámú közönség Némethné Fülöp Teréziától, a Győri Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetőjétől. Ezen központok 2015 óta léteznek, a győri egységhez tartozik Komárom-Esztergom megye is, 502 intézményben több mint 12 ezer pedagógusnak adnak segítséget az egységes szemlélet, módszerek és eszközök jegyében. Céljuk az intézményi igények éves felmérése, az igények és a rendelkezésre álló kapacitás összehangolása. Feladataik az értékelés, a szaktanácsadás, a továbbképzések, önképzések szervezése. Kiemelt feladat a korai iskolaelhagyók számának 10 százalék alá csökkentése.

Majd a tanácskozás szekciókban folytatódott, Barcsák Marianna, a Katolikus Pedagógiai Intézet főosztályvezető-helyettese Megújuló pedagógiai-szakmai szolgáltatások címmel ismertette az intézet igen gazdag és változatos továbbképzési kínálatát, amely a több mint 300 katolikus oktatási intézmény munkatársa és minden más intézmény pedagógusai számára is elérhető.

Az óvodai szekcióban Dr. Szent-Gály Viola, az Oktatási Hivatal munkatársa, a Kisgyermekkori nevelés támogatása kiemelt európai uniós projekt témavezetője tartott előadást A nevelési év feladatai és fejlesztési lehetőségei az óvodai nevelésben címmel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.