Városlista
2018. július 20, péntek - Illés

Hírek

2018. Január 11. 05:01, csütörtök | Helyi
Forrás: közlemény

Több mint 300 milliós fejlesztés kezdődik a Szent Erzsébet iskolában

Több mint 300 milliós fejlesztés kezdődik a Szent Erzsébet iskolában

Az elmúlt években 1,4 milliárd forint támogatást kaptak különböző fejlesztéseikre az esztergomi oktatási intézmények. E mentén jutott most 306 millió forintos pályázati támogatáshoz a Szent Erzsébet iskola.

Új ebédlővel és oktató termekkel bővül a Szent Erzsébet iskola köszönhetően az EFOP-os pályázaton nyert 306 millió forintnak. A projektről szóló január 9-i nyitóeseményen történt meg a fenntartó Szatmári Irgalmas Nővérek és a kivitelező szerződésaláírása, illetve a sajtónyilvános rendezvényen rövid tájékoztató hangzott el a Kis-Duna parton fekvő épület fejlesztésének részleteiről.

Völner Pál államtitkár, országgyűlési képviselő az esemény kapcsán egyebek között arról beszélt, hogy az esztergomi oktatási intézmények az elmúlt években 1,4 milliárd forint támogatást kaptak különböző fejlesztéseikre, ennek része a mostani, a Szent Erzsébet intézményegyüttest érintő beruházás. Mint a tájékoztató egy másik részében elhangzott: a pályázati pénzből a vízivárosi épület több pontját is átalakítják belülről, ennek részeként az alagsorban 150 fős új étkezdét alakítanak ki, illetve a tetőtérben liftes eléréssel, különböző oktatói termeket építenek. Ugyancsak a beruházás része majd az akadálymentesítés és energetikai korszerűsítés.

Az engedélyeket beszerzése, a kiviteli tervek elkészítése és elfogadása után január 9-én sor kerülhetett az építtető, Szatmári Irgalmas Nővérek és a kivitelező, Traverz Kft. közötti vállalkozási szerződés ünnepélyes aláírására. A beruházás a tervek szerint 2019. augusztus 31-én fejeződik majd be.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 19. 09:45, csütörtök | Helyi

Megyénkben folytatódik a Terminátor 6 forgatása

Komárom ipari parkjának egyik használaton kívüli csarnokában folytatódik a Terminátor 6 forgatása a spanyolországi felvételeket követően.

2018. Július 19. 09:36, csütörtök | Helyi

Körözött garázdát kaptak el Dorogon

Hat személyt fogtak el és öt főt, köztük két körözöttet állítottak elő szerdán megyénkben a rendőrök. Egy dorogi garázda kezén is kattant a bilincs.

2018. Július 19. 08:08, csütörtök | Helyi

Állás azonnali kezdéssel Esztergomban!

ZÖLD-ÚT Esztergom Kft. keres azonnali kezdéssel raktáros- és anyagbeszerző munkatársat.

2018. Július 19. 08:00, csütörtök | Helyi

Titkok és kalandok a vár meseösvényén a hétvégén!

Játékos feladatok és próbatételek várják július 21-én a gyerekeket és szüleiket, hogy együtt gombolyítsák a mese fonalát és legyenek részesei a történetnek a Várhegyen.