Városlista
2018. április 24, kedd - György

Hírek

2018. Január 11. 05:01, csütörtök | Helyi
Forrás: közlemény

Több mint 300 milliós fejlesztés kezdődik a Szent Erzsébet iskolában

Több mint 300 milliós fejlesztés kezdődik a Szent Erzsébet iskolában

Az elmúlt években 1,4 milliárd forint támogatást kaptak különböző fejlesztéseikre az esztergomi oktatási intézmények. E mentén jutott most 306 millió forintos pályázati támogatáshoz a Szent Erzsébet iskola.

Új ebédlővel és oktató termekkel bővül a Szent Erzsébet iskola köszönhetően az EFOP-os pályázaton nyert 306 millió forintnak. A projektről szóló január 9-i nyitóeseményen történt meg a fenntartó Szatmári Irgalmas Nővérek és a kivitelező szerződésaláírása, illetve a sajtónyilvános rendezvényen rövid tájékoztató hangzott el a Kis-Duna parton fekvő épület fejlesztésének részleteiről.

Völner Pál államtitkár, országgyűlési képviselő az esemény kapcsán egyebek között arról beszélt, hogy az esztergomi oktatási intézmények az elmúlt években 1,4 milliárd forint támogatást kaptak különböző fejlesztéseikre, ennek része a mostani, a Szent Erzsébet intézményegyüttest érintő beruházás. Mint a tájékoztató egy másik részében elhangzott: a pályázati pénzből a vízivárosi épület több pontját is átalakítják belülről, ennek részeként az alagsorban 150 fős új étkezdét alakítanak ki, illetve a tetőtérben liftes eléréssel, különböző oktatói termeket építenek. Ugyancsak a beruházás része majd az akadálymentesítés és energetikai korszerűsítés.

Az engedélyeket beszerzése, a kiviteli tervek elkészítése és elfogadása után január 9-én sor kerülhetett az építtető, Szatmári Irgalmas Nővérek és a kivitelező, Traverz Kft. közötti vállalkozási szerződés ünnepélyes aláírására. A beruházás a tervek szerint 2019. augusztus 31-én fejeződik majd be.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Április 24. 17:11, kedd | Helyi

Már fényes nappal is róka jár a belvárosban – FOTÓK

Kaptunk már olvasónktól esti fotót, hogy róka járkál a városban, hétfőn azonban egy reggeli körúton tévedt a művelődési ház környékére egy szmöre! Fotók: Szirmai Adrien.

2018. Április 24. 14:07, kedd | Helyi

Ilyen volt a hétfő esti villám-show Esztergomban - VIDEÓ

Intenzív villámlással kísért zivatar robogott végig Esztergomon és a Dunakanyaron hétfőn késő este.

2018. Április 24. 10:02, kedd | Helyi

Már verekednek is a hajléktalanok a belvárosban - VIDEÓN az eset!!!

Rendőrök és polgárőrök együtt vonultak a belvárosba hétfőn este, ahol több hajléktalan is összeverekedett.

2018. Április 24. 08:39, kedd | Helyi

Szenzációs formában az ifjú esztergomi sakkmester - Élőben is nézhető

Szabó Márton Mihály szenzációs formában sakkozik Budapesten!