Városlista
2018. október 17, szerda - Hedvig

Hírek

2018. Január 11. 05:01, csütörtök | Helyi
Forrás: közlemény

Több mint 300 milliós fejlesztés kezdődik a Szent Erzsébet iskolában

Több mint 300 milliós fejlesztés kezdődik a Szent Erzsébet iskolában

Az elmúlt években 1,4 milliárd forint támogatást kaptak különböző fejlesztéseikre az esztergomi oktatási intézmények. E mentén jutott most 306 millió forintos pályázati támogatáshoz a Szent Erzsébet iskola.

Új ebédlővel és oktató termekkel bővül a Szent Erzsébet iskola köszönhetően az EFOP-os pályázaton nyert 306 millió forintnak. A projektről szóló január 9-i nyitóeseményen történt meg a fenntartó Szatmári Irgalmas Nővérek és a kivitelező szerződésaláírása, illetve a sajtónyilvános rendezvényen rövid tájékoztató hangzott el a Kis-Duna parton fekvő épület fejlesztésének részleteiről.

Völner Pál államtitkár, országgyűlési képviselő az esemény kapcsán egyebek között arról beszélt, hogy az esztergomi oktatási intézmények az elmúlt években 1,4 milliárd forint támogatást kaptak különböző fejlesztéseikre, ennek része a mostani, a Szent Erzsébet intézményegyüttest érintő beruházás. Mint a tájékoztató egy másik részében elhangzott: a pályázati pénzből a vízivárosi épület több pontját is átalakítják belülről, ennek részeként az alagsorban 150 fős új étkezdét alakítanak ki, illetve a tetőtérben liftes eléréssel, különböző oktatói termeket építenek. Ugyancsak a beruházás része majd az akadálymentesítés és energetikai korszerűsítés.

Az engedélyeket beszerzése, a kiviteli tervek elkészítése és elfogadása után január 9-én sor kerülhetett az építtető, Szatmári Irgalmas Nővérek és a kivitelező, Traverz Kft. közötti vállalkozási szerződés ünnepélyes aláírására. A beruházás a tervek szerint 2019. augusztus 31-én fejeződik majd be.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 17. 12:00, szerda | Helyi

Megint egy éjszakai besurranás és lopás Búbánatvölgyben

Kedd késő este, szerda hajnalban ismét tolvajok jártak Búbánatvögyben a Szarvaskői úton, és sikerült is lopniuk.

2018. Október 17. 09:13, szerda | Helyi

Mentőhelikopter érkezett Esztergomba - VIDEÓ

Ismét mentőhelikopter érkezett Esztergomba szerdán reggel.

2018. Október 17. 08:00, szerda | Helyi

Pályázhatnak az esztergomi jó tanulók-jó sportolók

Idén is kiírta az „Esztergom Város jó tanulója-jó sportolója” cím elnyerésére meghirdetett pályázatát Esztergom képviselő-testületének Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottsága.

2018. Október 17. 05:02, szerda | Helyi

Újabb áramszünetek lesznek Esztergomban

Ismét több utcát érintenek az áramszolgáltató karbantartási munkálatai.