Városlista
2018. január 21, vasárnap - Ágnes

Hírek

2018. Január 11. 05:01, csütörtök | Helyi
Forrás: közlemény

Több mint 300 milliós fejlesztés kezdődik a Szent Erzsébet iskolában

Több mint 300 milliós fejlesztés kezdődik a Szent Erzsébet iskolában

Az elmúlt években 1,4 milliárd forint támogatást kaptak különböző fejlesztéseikre az esztergomi oktatási intézmények. E mentén jutott most 306 millió forintos pályázati támogatáshoz a Szent Erzsébet iskola.

Új ebédlővel és oktató termekkel bővül a Szent Erzsébet iskola köszönhetően az EFOP-os pályázaton nyert 306 millió forintnak. A projektről szóló január 9-i nyitóeseményen történt meg a fenntartó Szatmári Irgalmas Nővérek és a kivitelező szerződésaláírása, illetve a sajtónyilvános rendezvényen rövid tájékoztató hangzott el a Kis-Duna parton fekvő épület fejlesztésének részleteiről.

Völner Pál államtitkár, országgyűlési képviselő az esemény kapcsán egyebek között arról beszélt, hogy az esztergomi oktatási intézmények az elmúlt években 1,4 milliárd forint támogatást kaptak különböző fejlesztéseikre, ennek része a mostani, a Szent Erzsébet intézményegyüttest érintő beruházás. Mint a tájékoztató egy másik részében elhangzott: a pályázati pénzből a vízivárosi épület több pontját is átalakítják belülről, ennek részeként az alagsorban 150 fős új étkezdét alakítanak ki, illetve a tetőtérben liftes eléréssel, különböző oktatói termeket építenek. Ugyancsak a beruházás része majd az akadálymentesítés és energetikai korszerűsítés.

Az engedélyeket beszerzése, a kiviteli tervek elkészítése és elfogadása után január 9-én sor kerülhetett az építtető, Szatmári Irgalmas Nővérek és a kivitelező, Traverz Kft. közötti vállalkozási szerződés ünnepélyes aláírására. A beruházás a tervek szerint 2019. augusztus 31-én fejeződik majd be.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Január 21. 15:40, vasárnap | Helyi

Nem sikerült újraéleszteni a baleset sérültjét Piliscsabánál

Frontális karambol történt vasárnap reggel a 10-es úton Piliscsabánál.

2018. Január 21. 10:20, vasárnap | Helyi

Pilisszentlélek visszatér – Itt A mi kis falunk folytatásának előzetese! - VIDEÓ

Pajkaszeg visszavár! Megérkezett A mi kis falunk második évadának első előzetese!

2018. Január 21. 09:58, vasárnap | Helyi

Elhunyt a többszörösen kitüntetett Lábik János festőművész +VIDEÓ

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy 84 éves korában elhunyt a Szent István-díj emlékéremmel is kitüntetett Lábik János, Pro Urbe-díjas festőművész.

2018. Január 21. 09:54, vasárnap | Helyi

Pisztollyal hadonászott és kocsikat állított meg egy táti férfi

Vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást annak az 51 éves táti férfinak az ügyében a rendőrök, aki a gyanú szerint tavaly tavasszal pisztollyal hadonászott és kocsikat állított meg Dorogon.