Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Január 11. 05:01, csütörtök | Helyi
Forrás: közlemény

Több mint 300 milliós fejlesztés kezdődik a Szent Erzsébet iskolában

Több mint 300 milliós fejlesztés kezdődik a Szent Erzsébet iskolában

Az elmúlt években 1,4 milliárd forint támogatást kaptak különböző fejlesztéseikre az esztergomi oktatási intézmények. E mentén jutott most 306 millió forintos pályázati támogatáshoz a Szent Erzsébet iskola.

Új ebédlővel és oktató termekkel bővül a Szent Erzsébet iskola köszönhetően az EFOP-os pályázaton nyert 306 millió forintnak. A projektről szóló január 9-i nyitóeseményen történt meg a fenntartó Szatmári Irgalmas Nővérek és a kivitelező szerződésaláírása, illetve a sajtónyilvános rendezvényen rövid tájékoztató hangzott el a Kis-Duna parton fekvő épület fejlesztésének részleteiről.

Völner Pál államtitkár, országgyűlési képviselő az esemény kapcsán egyebek között arról beszélt, hogy az esztergomi oktatási intézmények az elmúlt években 1,4 milliárd forint támogatást kaptak különböző fejlesztéseikre, ennek része a mostani, a Szent Erzsébet intézményegyüttest érintő beruházás. Mint a tájékoztató egy másik részében elhangzott: a pályázati pénzből a vízivárosi épület több pontját is átalakítják belülről, ennek részeként az alagsorban 150 fős új étkezdét alakítanak ki, illetve a tetőtérben liftes eléréssel, különböző oktatói termeket építenek. Ugyancsak a beruházás része majd az akadálymentesítés és energetikai korszerűsítés.

Az engedélyeket beszerzése, a kiviteli tervek elkészítése és elfogadása után január 9-én sor kerülhetett az építtető, Szatmári Irgalmas Nővérek és a kivitelező, Traverz Kft. közötti vállalkozási szerződés ünnepélyes aláírására. A beruházás a tervek szerint 2019. augusztus 31-én fejeződik majd be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.