Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Október 12. 05:05, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - Fotók: kemöh

Többszáz milliós pályázat segíti az álláskeresőket térségünkben

Többszáz milliós pályázat segíti az álláskeresőket térségünkben

Országosan az elsők között vágott bele és zárta le megyénk a foglalkoztatás javítását célzó Megyei Foglalkoztatási Paktum projektet.

A csütörtöki zárórendezvényen a komáromi Monostori Erődben a projekt eredményeiről számoltak be a szakemberek, Molnár Attila Komárom polgármestere, Kancz Csaba kormánymegbízott, Popovics György a megyei közgyűlés elnöke, Zoltai Dániel a megyei közgyűlés tagja, valamint Petrikné Molnár Erika projektmenedzser és Galgovics Tamás szakmai megvalósító.

Mint elmondták: „Nagy öröm, hogy a partnereinkkel való közös munka meghozta gyümölcsét, a kitűzött célokat elértük, segítve ezzel a munkanélküliek és a hátrányos helyzetű álláskeresők elhelyezkedését. Különösen büszkék vagyunk arra is, hogy egyedülálló módon elkészült a megyénkben elérhető gazdasági területek katasztere, és az ingatlan kínálatot bemutató webes felület, melyen a befektetők egy helyen, kevés időráfordítással találhatják meg a számukra optimális kínálatot”.

Foglalkoztatási paktum megvalósítása 344 millió forint uniós támogatás segítéségével valósult meg a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat és konzorciumi partnerei, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal és a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft. együttműködésében.

A munkanélküliek, inaktívak munkaerő-piacra történő visszavezetése érdekében képzést és foglalkoztatást is elősegítő program során 223 hátrányos helyzetű álláskeresőt vontak be, 144 főt helyeztek el a foglalkoztatóknál, melyből várhatóan 97 főnél el kell érni a minimum hathónapos, folyamatos foglalkoztatást, 64 főnél a tartós foglalkoztatást. 51 fő képzést is kapott. Létrejött a megyei foglalkoztatási fórum, mely egy asztalhoz ülteti a munkáltatók és munkavállalók, a foglalkoztatásban, képzésben érintett állami, önkormányzati és civil szereplőket.

A projekt lehetőséget nyújtott közvetlen helyi gazdaságfejlesztési tevékenységekre is, melyek hozzájárulhatnak a foglalkoztatás javításához. Ennek keretében elkészült az Eszterházy örökség, az ipari-bányászati múlt emlékeire és a természeti, táji értékekre építő turisztikai szolgáltatásfejlesztési stratégia és marketing terv. A stratégia hiánypótló, megvalósítása közös érdeke a megyei településeknek, a turisztikai szolgáltatóknak, hiszen a különböző tematikák mentén fejlesztett attrakciók, önmagukban álló kínálati elemek, a turisztikai piacon szinte láthatatlanok. A tematikus kínálati elemeket összefogva sikeresebb megjelenés, piacra vitel garantálható, mely munkahelyeket is teremt.

A megyei területfejlesztési kft. megbízásából elkészült a meghatározó gazdasági területek katasztere, az ingatlan kínálatot bemutató web-es felület, melynek célja, hogy a megyében elérhető területkínálatot átlátható és könnyen hozzáférhető módon közvetítse a potenciális kereslet számára. A rendszer innovációja abban rejlik, hogy az eddig a települések, ipari parkok, honlapjain külön-külön fellelhető információkat egyetlen közös platformon mutatja be, elősegítve, hogy a befektető a számára optimális kínálatot vonzóan kevés időráfordítással a megye területén találja meg. http://iparteruletek.komaromesztergom.com/

A megyei önkormányzat partnereivel tervezi a program folytatását újabb pályázat benyújtásával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.