Városlista
2018. október 15, hétfő - Teréz

Hírek

2018. Augusztus 10. 09:06, péntek | Helyi

Toyoták is készülhetnek Esztergomban?!

Toyoták is készülhetnek Esztergomban?!

Ismerős ez az autó? Bizony, ez a Vitara, csak más jelvénnyel az orrán, egy picit átrajzolva.

Megvan az első konkrét eredménye a korábban bemutatott Suzuki-Toyota együttműködésnek: a Baleno lehet az első átemblémázott Suzuki, ami Toyotakén kerülhet forgalomba.

A két japán gyártó együttműködési megállapodásának lényege, hogy a hibrid technológiában élen járó Toyota az alternatív meghajtások terén segíti tudásával a Suzukit, utóbbi pedig a kisautók gyártásában szerzett tapasztalatai osztja meg a nagyobbik japán gyártóval.
Sőt, nem csak tapasztalatzait, de jó eséllyel konkrét modelleket is, az első a sorban a Baleno lehet, amit Európán kívüli piacokon dobhatnak majd piacra.
Az együttműködés azonban a hírek szerint lehet, hogy még szorosabb lesz: meg nem erősített iparági pletykák szerint egyes piacokon a Corolla kerülhet új néven, de Suzuki emblémával a szalonokba.
Ennél még izgalmasabb, ráadásul Esztergomot is érintő pletyka, hogy szóba került a rendkívül skeres Vitara "toyotásítása" is, azaz hogy egyes piacokon Toyota név alatt forgalmaznák a kisméretű szabadidőautót.

Az indiacarnews portál által kiszivárogtatott információk egyben azt is jelenthetik,hogy Toyoták is készülhetnek Esztergomban, hiszen a Vitarát csak itt gyártja a Suzuki és innen exportálja szerte a világban. Tegyük hozzá: ennél azért valószínűbb, hogy az indiai Suzuki gyárban készül majd, de ki tudja...
Ráadásul nem ez lenne az első eset, hogy más emblémás autók görüdlnének le az esztergomi szalagokról: korábban az SX4-et Fiat Sedici, a Wagon R+-t Opel Agila néven is gyártották nálunk.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 15. 17:44, hétfő | Helyi

Remekeltek a dorogi vízilabdások

Elkezdte a Honvéd Dorog a Dunántúli Bajnokságot.

2018. Október 15. 15:23, hétfő | Helyi

A Körtvélyes sziget és a környéke Esztergomnál – LÉGI VIDEÓ

Videó: Szalánczay Péter

2018. Október 15. 15:12, hétfő | Helyi

Itt a Mária Valéria híd átadására írt dal, amit Varga Miklós énekel!!! - VIDEÓ

Az idén már 123 éves esztergomi Mária Valéria híd 17 éve épült újjá. 2001. október 11-én adták át az újra felépített átkelőt.

2018. Október 15. 13:38, hétfő | Helyi

Végre helyesen kitették a táblát, erre valaki kidönti

Útfelújításoknál, vagy útépítéseknél szinten minden esetben tesznek ki a kivitelezők sebességkorlátozó táblákat. Sokszor viszont sok száz méteren keresztül nincsenek ezek feloldva.