Városlista
2018. december 17, hétfő - Lázár

Hírek

2018. Augusztus 10. 09:06, péntek | Helyi

Toyoták is készülhetnek Esztergomban?!

Toyoták is készülhetnek Esztergomban?!

Ismerős ez az autó? Bizony, ez a Vitara, csak más jelvénnyel az orrán, egy picit átrajzolva.

Megvan az első konkrét eredménye a korábban bemutatott Suzuki-Toyota együttműködésnek: a Baleno lehet az első átemblémázott Suzuki, ami Toyotakén kerülhet forgalomba.

A két japán gyártó együttműködési megállapodásának lényege, hogy a hibrid technológiában élen járó Toyota az alternatív meghajtások terén segíti tudásával a Suzukit, utóbbi pedig a kisautók gyártásában szerzett tapasztalatai osztja meg a nagyobbik japán gyártóval.
Sőt, nem csak tapasztalatzait, de jó eséllyel konkrét modelleket is, az első a sorban a Baleno lehet, amit Európán kívüli piacokon dobhatnak majd piacra.
Az együttműködés azonban a hírek szerint lehet, hogy még szorosabb lesz: meg nem erősített iparági pletykák szerint egyes piacokon a Corolla kerülhet új néven, de Suzuki emblémával a szalonokba.
Ennél még izgalmasabb, ráadásul Esztergomot is érintő pletyka, hogy szóba került a rendkívül skeres Vitara "toyotásítása" is, azaz hogy egyes piacokon Toyota név alatt forgalmaznák a kisméretű szabadidőautót.

Az indiacarnews portál által kiszivárogtatott információk egyben azt is jelenthetik,hogy Toyoták is készülhetnek Esztergomban, hiszen a Vitarát csak itt gyártja a Suzuki és innen exportálja szerte a világban. Tegyük hozzá: ennél azért valószínűbb, hogy az indiai Suzuki gyárban készül majd, de ki tudja...
Ráadásul nem ez lenne az első eset, hogy más emblémás autók görüdlnének le az esztergomi szalagokról: korábban az SX4-et Fiat Sedici, a Wagon R+-t Opel Agila néven is gyártották nálunk.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 17. 10:42, hétfő | Helyi

Így kíván boldog karácsonyt a Babits Mihály Kamaraszínház - VIDEÓ

A Babits Mihály Kamaraszínház társulata ezzel a videós ajándékkal szeretne áldott, békés karácsonyt kívánni.

2018. December 17. 08:17, hétfő | Helyi

Akikre büszkék lehetünk - A hét emberei!

A jó tanulók és jó sportoló diákok, Maráz Zsuzsanna, kick-boxosaink és Pifkó Célia író is az elmúlt hét, esztergomi emberei. Büszkék lehetünk rájuk!

2018. December 17. 07:57, hétfő | Helyi

Folytatódnak a buszmegálló-felújítások

Esztergom önkormányzata folytatja a városi buszmegállóhelyek felújítását.

2018. December 16. 09:31, vasárnap | Helyi

Kihirdették a 2019-es parkolási díjakat!

Nem emelkednek a parkolás díjai Esztergomban. A bérletek árai sem. A 2019-es várakozási engedélyeket 2019. január 2-től lehet megvásárolni.