Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Augusztus 10. 09:06, péntek | Helyi

Toyoták is készülhetnek Esztergomban?!

Toyoták is készülhetnek Esztergomban?!

Ismerős ez az autó? Bizony, ez a Vitara, csak más jelvénnyel az orrán, egy picit átrajzolva.

Megvan az első konkrét eredménye a korábban bemutatott Suzuki-Toyota együttműködésnek: a Baleno lehet az első átemblémázott Suzuki, ami Toyotakén kerülhet forgalomba.

A két japán gyártó együttműködési megállapodásának lényege, hogy a hibrid technológiában élen járó Toyota az alternatív meghajtások terén segíti tudásával a Suzukit, utóbbi pedig a kisautók gyártásában szerzett tapasztalatai osztja meg a nagyobbik japán gyártóval.
Sőt, nem csak tapasztalatzait, de jó eséllyel konkrét modelleket is, az első a sorban a Baleno lehet, amit Európán kívüli piacokon dobhatnak majd piacra.
Az együttműködés azonban a hírek szerint lehet, hogy még szorosabb lesz: meg nem erősített iparági pletykák szerint egyes piacokon a Corolla kerülhet új néven, de Suzuki emblémával a szalonokba.
Ennél még izgalmasabb, ráadásul Esztergomot is érintő pletyka, hogy szóba került a rendkívül skeres Vitara "toyotásítása" is, azaz hogy egyes piacokon Toyota név alatt forgalmaznák a kisméretű szabadidőautót.

Az indiacarnews portál által kiszivárogtatott információk egyben azt is jelenthetik,hogy Toyoták is készülhetnek Esztergomban, hiszen a Vitarát csak itt gyártja a Suzuki és innen exportálja szerte a világban. Tegyük hozzá: ennél azért valószínűbb, hogy az indiai Suzuki gyárban készül majd, de ki tudja...
Ráadásul nem ez lenne az első eset, hogy más emblémás autók görüdlnének le az esztergomi szalagokról: korábban az SX4-et Fiat Sedici, a Wagon R+-t Opel Agila néven is gyártották nálunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.