Városlista
2019. március 25, hétfő - Irén, Írisz, Lúcia

Hírek

2018. Augusztus 10. 09:06, péntek | Helyi

Toyoták is készülhetnek Esztergomban?!

Toyoták is készülhetnek Esztergomban?!

Ismerős ez az autó? Bizony, ez a Vitara, csak más jelvénnyel az orrán, egy picit átrajzolva.

Megvan az első konkrét eredménye a korábban bemutatott Suzuki-Toyota együttműködésnek: a Baleno lehet az első átemblémázott Suzuki, ami Toyotakén kerülhet forgalomba.

A két japán gyártó együttműködési megállapodásának lényege, hogy a hibrid technológiában élen járó Toyota az alternatív meghajtások terén segíti tudásával a Suzukit, utóbbi pedig a kisautók gyártásában szerzett tapasztalatai osztja meg a nagyobbik japán gyártóval.
Sőt, nem csak tapasztalatzait, de jó eséllyel konkrét modelleket is, az első a sorban a Baleno lehet, amit Európán kívüli piacokon dobhatnak majd piacra.
Az együttműködés azonban a hírek szerint lehet, hogy még szorosabb lesz: meg nem erősített iparági pletykák szerint egyes piacokon a Corolla kerülhet új néven, de Suzuki emblémával a szalonokba.
Ennél még izgalmasabb, ráadásul Esztergomot is érintő pletyka, hogy szóba került a rendkívül skeres Vitara "toyotásítása" is, azaz hogy egyes piacokon Toyota név alatt forgalmaznák a kisméretű szabadidőautót.

Az indiacarnews portál által kiszivárogtatott információk egyben azt is jelenthetik,hogy Toyoták is készülhetnek Esztergomban, hiszen a Vitarát csak itt gyártja a Suzuki és innen exportálja szerte a világban. Tegyük hozzá: ennél azért valószínűbb, hogy az indiai Suzuki gyárban készül majd, de ki tudja...
Ráadásul nem ez lenne az első eset, hogy más emblémás autók görüdlnének le az esztergomi szalagokról: korábban az SX4-et Fiat Sedici, a Wagon R+-t Opel Agila néven is gyártották nálunk.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 25. 14:11, hétfő | Helyi

Idén nyárra összejöhet neked is a tökéletes beach body! - Nincs benne semmi titok

Új szolgáltatás indult a Vitézek Gym-ben Esztergomban. Csoportos és egyéni edzésekkel segítenek, hogy a nyárra meglegyen a tökéletes beach body neked is!

2019. Március 25. 11:32, hétfő | Helyi

Elvették tőle a kocsikulcsot, dühében törte-zúzta saját autóját az ittas férfi

Garázdaságért vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki ittasan akart vezetni, de azt megakadályozták kollégái. Dühében erre megrongálta a saját autóját.

2019. Március 25. 10:38, hétfő | Helyi

Tizenöt helyre törtek be, az egyik házból 25 milliót vittek el

Újabb három hónappal meghosszabbította az esztergomi ügyészség indítványára a bíróság annak a férfinak a letartóztatását, aki 2017 októberétől 2018. január 8-ig tizenöt betörésben vett részt három társával együtt.

2019. Március 25. 08:37, hétfő | Helyi

Nemzetközi motocross bajnokságot biztosítottak a kertvárosi polgárőrök - FOTÓK

Több ország versenyzői is képviselték magukat a hétvégi Nemzetközi Motocross Bajnokságon a kertvárosi MX Pályán.