Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 10. 14:21, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Öttagú család menekült meg a kilakoltatástól

Öttagú család menekült meg a kilakoltatástól

Rendkívüli végrehajtási kifogás miatt fél évre felfüggesztette a bíróság annak a XV. kerületi öttagú családnak a kilakoltatását.


 

A végrehajtás elleni kifogást a Ptk. 48. cikk 6. szakasza III. bekezdésére alapozták. Hivatkoztak a család súlyos életkörülményeire, arra, hogy nem volt megbírságolva, s hogy a hitelező nem tette lehetővé a könnyítő hitelkonstrukciót, hanem egyoldalúan lépett.

 

Vajda Attila, a Magyar Ész nevű érdekképviseleti mozgalom jogvédője beadványába azt is bevette, hogy a devizahitel-ügyben más peresítési eljárások is kezdődnek, mert tisztázni akarják, a szerződők közül melyik fél miben hibázott, ki kényszerített a másikra egyoldalú döntéseket a másik akarata ellenére.


A Magyar Szociális Fórum abban bízik, hogy az átmeneti sikert hozó közérdekű jogi megközelítést szerzői megosztják a nyilvánossággal, és ezzel gazdagítani fogják azoknak az mszfszk.hu és hitelkarosultakert.hu honlapon található jogi mankóknak a tárát, amelyeknek célja a kilakoltatás megakadályozása időnyeréssel és a végrehajtás elodázásával a július 1-én megszüntetett kilakoltatási és árverezési tilalom után is – olvasható az MSZF közleményében.

 

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kilakoltatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára