Városlista
2019. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2019. Április 23. 14:12, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Tüzekhez és kidőlt fákhoz siettek az esztergomi tűzoltók

Tüzekhez és kidőlt fákhoz siettek az esztergomi tűzoltók

Több tűzesethez is riasztották a tűzoltók Esztergom térségében a hosszú hétvégén.

Száraz fű és avar égett 100 négyzetméteres területen Esztergomban a Schweidel József utcában hétfőn. A lángokat az esztergomi hivatásos tűzoltók egy gyors beavatkozóval oltották el.

Esztergom külterületén a Galagonyás úton két akácfa villanyvezetékre dőlt az erős szél következtében kedden. A tűzoltók eltávolították a kidőlt fákat – közölte a katasztrófavédelem.

Esztergomon kívül is tűzhöz siettek a lánglovagok

Összehordott szemét égett Nyergesújfalun a József Attila utca mögötti területen hétfőn. A nyergesi hivatásos tűzoltók megfékezték a lángokat.

Avar égett Piliscsév, Basina hegynél lévő turistaútvonalnál ugyancsak hétfőn. Az esztergomi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor lánggal égés már nem volt, utómunkálatokat végeztek kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével.

Sárisáp külterületén 400 négyzetméteren száraz fű és avar égett szintén hétfőn. Bajna hivatásos, valamint Sárisáp önkéntes tűzoltói kéziszerszámokkal és egy gyorsbeavatkozó sugárral oltották el a tüzet.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 21. 13:13, kedd | Helyi

Gyereknapra izgalmas programokkal készülnek a tűzoltók

Gyermeknap alkalmából május 25-én, hatodik alkalommal nyílnak meg a tűzoltóságok kapui a gyerekek előtt. Esztergomban és a térségben is.

2019. Május 21. 10:02, kedd | Helyi

Hipermodern konditermet adott át a TE Connectivity

Valószínűleg Esztergom legkorszerűbb testépítő termét adták át az Ipari Parkban, a TE Connectivity gyárában a minap.

2019. Május 21. 09:45, kedd | Helyi

Rá akarták venni a betörők a felébresztett tulajdonost, hogy ne tegyen feljelentést

Az Esztergomi Járási Ügyészség a kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult bűnügyben két férfi letartóztatása hosszabbítására tett indítványt.

2019. Május 21. 09:00, kedd | Helyi

Egyetlen hazánk van: ez a magyar nyelv – Kazinczy döntő Esztergomban

A PPKE BTK VJTK hagyományosan 5. alkalommal adott otthont a felsőoktatási intézmények hallgatóinak megrendezett Kazinczy Ferenc Szép Magyar Beszéd Versenynek a minap.