Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Március 08. 11:11, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotó: illusztráció

Új, mindent látó kamerák kerülnek ki Kertvárosban is

Új, mindent látó kamerák kerülnek ki Kertvárosban is

Kertvárosban is zajlik jelenleg a városi térfigyelő rendszer fejlesztése.

Közbiztonsági és bűnmegelőzési célból a közterület-felügyelet és a rendőrség is kezdeményezte az esztergomi térfigyelő-hálózat bővítését és korszerűsítését, melyet az önkormányzat több lépcsőben valósít meg – írtuk még tavaly év végén.

A legújabb fázisban a napokban a szakemberek már Kertvárosban telepítik az új kamerákat. Egyes helyeken eddig is voltak, mostantól azonban több és sokkal modernebb eszközök segítik a bűnmegelőzést és az esetleges bűnesetek nyomozását is. A kamerák természetesen éjjel-nappal látnak, és emellett még rendszámfelismerésre is képesek az esetleges „utazó bűnözők” kiszűrésére.

A felvételeket szigorúan a közterületi törvény alapján kezeli a közterület-felügyelet, így csak szabálysértés, bűncselekmény, vagy közigazgatási vizsgálat során használhatóak fel a rögzített képek.

A rendőrség pedig a rendőrségi törvény alapján használhatja a videókat, a fejlesztés megvalósításával ugyanis a rendszer már a rendőrségre is be lesz kötve.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT