Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Július 11. 11:35, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Újabb infók a leendő esztergomi piacról

Újabb infók a leendő esztergomi piacról

Összesen 58 stand, 20 üzlethelyiség és vedéglátóhely is lesz az új esztergomi piacon.

Új piac épül Esztergomban, a város 974 millió forint támogatást kapott erre a célra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat az MTI-t.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke közölte: az új elárusítóhelyet Esztergom történelmi belvárosában, a Simor János utcából nyíló telektömbben hozzák létre. Az elnyert támogatás a beruházás teljes összegét fedezi.

Romanek Etelka polgármester az MTI kérdésére elmondta, a fejlesztés során egy csaknem 1300 négyzetméter alapterületű létesítményegyüttes épül, amelyben 58 standon az őstermelők kínálhatják áruikat, valamint mintegy húsz kisebb üzlethelyiséget alakítanak ki és vendéglátóhelyet hoznak létre.

Az új piac egy bekeríthető és rendezett épülettömbben kap helyet. A létesítményben minden feltételt megteremtenek a színvonalas árusításhoz, a fejlesztéssel a város nyolcvanéves elmaradást szüntet meg – tette hozzá a polgármester.

Az építési területen a többi között egy műemlékkel beépített telek, két beépített és egy üres telek található. Az érintett négy ingatlant a városi önkormányzat már megvásárolta, a műemlék épület homlokzatát megtartják. Az új piac 2020 májusának végén nyílhat meg - mondta a polgármester.

Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője, a megye fejlesztési biztosa elmondta, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében Esztergom összesen csaknem 4 milliárd forintot fordíthat a közeljövőben fejlesztésekre.

Kapcsolódó cikk:

Újabb milliárdok érkeznek Esztergomba – Fontos fejlesztések valósulnak meg!

Címkék: piac, stand

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.