Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Február 19. 14:23, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotó: illusztráció

Újabb párkányi vegyi üzem a láthatáron?!

Újabb párkányi vegyi üzem a láthatáron?!

A nagy port vert hulladékfeldolgozók után újabb vegyiüzem-beruházás tervei kerültek elő. Március 8-ig lehet véleményezni, február 28-án közmeghallgatás lesz a témában!

Múlt héten került fel Párkány honlapjára egy szűkszavú tájékoztatás egy évi 50 ezer tonnányi kapacitású vegyi üzem tervezetéről. Ahogy az korábban is történt, a tervek ismét csak most láttak napvilágot, és alig egy hónap marad a lakossági véleményezésre, március 8-ig lehet azt megtenni.
A témában közmeghallgatást is tartanak, február 28-án, 16.00 órakor a Párkányi Művelődési Központban mondhatják el véleményüket az itt élők.

A városi honlapon diszkréten „bioüzemanyagok” gyártása szerepel, a felhívásban szereplő linkre kattintva azonban kiderül, hogy az üzem profilja ennél azért jóval szélesebb:

- alapvető szerves és szervetlen vegyi alapanyagok
- műtrágyák
- növényvédő szerek
- gyógyszeripari alapanyagok

Csak néhány vegyi anyag azok közül, amelyek szerepelnek a palettán, miközben a pontos technológiáról, a környezetre – Párkányra, Esztergomra – gyakorolt hatásról nem esik szó.

A hulladéküzemek jelentős lakossági ellenállásba ütköztek, a Magyar Közösség Pártja több ezer tiltakozó aláírást gyűjtött, de Esztergom és a Komárom-Esztergom Megyei önkormányzat is tiltakozott ellenük.

Információink szerint, ahogy korábban, úgy ezúttal sem történt mindeddig semmilyen tájékoztatás a környező települések felé, ahogy a párkányiak is csak a múlt héten napvilágra került szűkszavú tájékoztatásból tájékozódhattak eddig.

Ugyanakkor február 28-ra közmeghallgatást írtak ki a témában, 16.00 órától a párkányi kultúrházban.

Címkék: párkány, vegyi üzem

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT