Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Június 22. 11:18, szerda | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter - fotó: illusztráció

Újra a kórháznak jótékonykodnak a motoros angyalok Esztergomban

Újra a kórháznak jótékonykodnak a motoros angyalok Esztergomban

Szombaton ismét jótékonysági motoros felvonulást rendeznek az esztergomi kórházért a helyi és környékbeli motorosok. A rendezvény Dorogról indul, majd Esztergomon át – a kórházat érintve – Sárisápig tart.

A tavalyi Jótékonysági Motoros Felvonulás és adománygyűjtési akció sikerén felbuzdulva, idén is motorra ugranak az angyalok Esztergomban. Sőt szeretnének hagyományt teremteni ezzel a rendezvénnyel, és évről évre összegyűlni, segíteni.

A szervezők hangsúlyozzák: a mozgatórugó és a cél ugyanaz: „hálánk és tiszteletünk kifejezése, valamint adománygyűjtés a Vaszary Kolos Kórház javára”.

„Sok ismerős és ismeretlen motoros sorstársunk került már az esztergomi kórházba, motoros baleset következtében. Lakhelyünk és annak csodálatos környéke közkedvelt útvonal a motorosok körében és természetesen az autósok, kerékpáros turisták körében is. Számos túraútvonal részét képezi Esztergom, a Dunakanyar, Dobogókő. Minden túra, minden motorozás alkalmával egy kicsit kitesszük magunkat a veszélynek, de nem baj, mi ezt szeretjük, a motorozáshoz az adrenalin hozzátartozik. Gond csak akkor van, amikor a veszélyből baj lesz.

A kórházban dolgozó orvosok és ápolónők, ápolók értünk dolgoznak. Áldozatkész munkájuk, szaktudásuk, emberségük előtt fejet hajtunk, kétség kívül profi munkát végeznek. És itt jövünk a képbe mi, motorosok. Segíteni szeretnénk, adni szeretnénk, hozzájárulni szeretnénk a tiszteletreméltó munkájuk megkönnyítéséhez” – emelték ki közleményükben a motorosok.

Az adakozó szándékú motorosok a jótékonysági felvonuláson 2000 forinttal támogathatják az esztergomi kórházat.

„Bízunk, sőt, hiszünk a motoros társadalom összetartásában, segítőkészségében. Hisszük, hogy idén is megmutatjuk majd, hogy a motor márkájától, a motor lóerejétől, köbcentijétől függetlenül, minden motoros ilyen esetben, egy jó cél érdekében megmozdul, felül a motorjára és eljön, segít. Idén megszólítjuk a motorosokkal szimpatizálókat is, akik szívesen eljönnének autóval, családdal megnézni a rendkívül látványos motoros felvonulást, és támogatni az esztergomi kórházat” – tették hozzá.

A felvonulás találkozója június 25-én, 10 órakor lesz Dorogon az Off Road Motor’s Lehotay Kft. üzleténél az Esztergomi út 125 számnál. Ezt követően 11-kor indul a motoros felvonulás, mely során a résztvevők átmotorozunk Esztergomon keresztül is, felhívva a figyelmet magunkra, az összefogás erejére. A városon belül tett kör után pedig a Vaszary Kolos Kórházhoz motoroznak, ahol a kórház udvarán tiszteletkört tesznek a résztvevők, akik ezután Sárisáp felé veszik az irányt, ahol Lukács József esperes plébános megáldja a motorosokat.

Mindenki, aki vesz matricát, ezzel támogatva a kórházat, és részt vesz a felvonuláson, kap egy ebédjegyet, és meghívják a szervezők egy ebédre, amit ott a helyszínen főz a Sárisápi Német Nemzetiségi Önkormányzat.

A motorosok mellett a Váradi Mentőszolgálat egy mentőautóval és egy mentőmotorral vesz részt a felvonuláson, és egy mentős bemutatóval támogatják a rendezvényt. A jelenlévők tanúi lesznek majd egy imitált motorbaleset utáni mentési akciónak.

A rendezvényt az Esztergom-Kertvárosi Polgárőr Egyesület és a Motorvéd Polgárőr Egyesület biztosítja majd.

Sárisápon két meglepetés koncert is lesz, valamint büfé, versenymotorok bemutatója, de a rendezvény helyszínén is lehet majd adakozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.