Városlista
2019. január 21, hétfő - Ágnes

Hírek

2018. Május 17. 14:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Forrás: hirado.hu/A kép illusztráció (MTI-fotó: Máthé Zoltán)

Vasárnaptól indulnak a gyorsított esztergomi vonatok

Vasárnaptól indulnak a gyorsított esztergomi vonatok

Még pár nap és közlekednek az új gyorsított, zónázó FLIRT vonatok Esztergom és Budapest között. A menetidejük 62 perc lesz.

Jövő héttől munkanapokon az óránkénti két gyorsított vonatpár 30 percenként közlekedik – eltérő megállási renddel – Budapest-Nyugati pályaudvar és Esztergom között. Angyalföld–Piliscsaba állomások között minden állomáson és megállóhelyen megállva óránként egy vonatpár közlekedik, Piliscsabáig 38 perc alatt lehet majd eljutni.

A Budapestről 6.51-től 20.51-ig közlekedő gyorsított vonatoktól a piliscsabai személyvonatokra csatlakozást biztosít a vasúttársaság Angyalföldön minden órában – 6 perces átszállási idővel. Csúcsidőn kívül pedig minden állomáson és megállóhelyen megálló vonatok közlekednek óránként a Nyugati pályaudvar és Esztergom, valamint a Nyugati és Piliscsaba között, így Piliscsabára a késő esti órákban 30 percenkénti utazási lehetőséget biztosít a vasúttársaság.

Munkaszüneti napokon napközben 30 percenként közlekednek a vonatok a Nyugati és Esztergom között (az egyik zónázóvonat Budapest-Nyugati–Piliscsaba között csak a nagy forgalmú megállóhelyeken, Piliscsaba és Esztergom között pedig mindenhol megáll, a másik Magdolnavölgy és Piliscsév kivételével mindenhol megáll). Csúcsidőn kívül, óránként minden megállóhelyen és állomáson megállnak a vonatok a teljes vonalon.

A vasútvonal korszerűsítésével összefüggő munkák ugyan még folyamatban vannak, de ezen feltételek mellett is mindent megtesz a vasúttársaság a menetrend betartása érdekében, ennek ellenére késések előfordulhatnak a vonalon.

Kapcsolódó cikk:

Igazodik a helyijáratok menetrendje a vonatokhoz!!!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 21. 07:56, hétfő | Helyi

Az igazságra való törekvésről szól az idei Ökumenikus Imahét

Elkezdődött vasárnap az Ökumenikus Imahét a Bazilikában tartotta első istentisztelettel. Az ünnepi héten a négy történelmi egyház papjai, lelkészei és a hívők közössége együtt vesz részt.

2019. Január 20. 18:08, vasárnap | Helyi

Jótékonysági árveréssel segít a Dorogi FC

A teljes bevételt az árverés szervezői Tomek Zoltán nyíregyházi szurkoló megsegítésére ajánlják fel, akinél hónapokkal ezelőtt leukémiát diagnosztizáltak, és most ismét kórházba került.

2019. Január 20. 18:00, vasárnap | Helyi

Baleset történt Dorogon

Olvasónk küldte a fotókat.

2019. Január 20. 10:31, vasárnap | Helyi

Újabb szélhámos próbálkozik Kertvárosban

Esztergom-Kertvárosban ismét szélhámos jár, ezúttal a gázszolgáltató nevében próbálkozik - hívta fel a figyelmet olvasónk!