Városlista
2018. május 26, szombat - Fülöp

Hírek

2018. Május 17. 14:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Forrás: hirado.hu/A kép illusztráció (MTI-fotó: Máthé Zoltán)

Vasárnaptól indulnak a gyorsított esztergomi vonatok

Vasárnaptól indulnak a gyorsított esztergomi vonatok

Még pár nap és közlekednek az új gyorsított, zónázó FLIRT vonatok Esztergom és Budapest között. A menetidejük 62 perc lesz.

Jövő héttől munkanapokon az óránkénti két gyorsított vonatpár 30 percenként közlekedik – eltérő megállási renddel – Budapest-Nyugati pályaudvar és Esztergom között. Angyalföld–Piliscsaba állomások között minden állomáson és megállóhelyen megállva óránként egy vonatpár közlekedik, Piliscsabáig 38 perc alatt lehet majd eljutni.

A Budapestről 6.51-től 20.51-ig közlekedő gyorsított vonatoktól a piliscsabai személyvonatokra csatlakozást biztosít a vasúttársaság Angyalföldön minden órában – 6 perces átszállási idővel. Csúcsidőn kívül pedig minden állomáson és megállóhelyen megálló vonatok közlekednek óránként a Nyugati pályaudvar és Esztergom, valamint a Nyugati és Piliscsaba között, így Piliscsabára a késő esti órákban 30 percenkénti utazási lehetőséget biztosít a vasúttársaság.

Munkaszüneti napokon napközben 30 percenként közlekednek a vonatok a Nyugati és Esztergom között (az egyik zónázóvonat Budapest-Nyugati–Piliscsaba között csak a nagy forgalmú megállóhelyeken, Piliscsaba és Esztergom között pedig mindenhol megáll, a másik Magdolnavölgy és Piliscsév kivételével mindenhol megáll). Csúcsidőn kívül, óránként minden megállóhelyen és állomáson megállnak a vonatok a teljes vonalon.

A vasútvonal korszerűsítésével összefüggő munkák ugyan még folyamatban vannak, de ezen feltételek mellett is mindent megtesz a vasúttársaság a menetrend betartása érdekében, ennek ellenére késések előfordulhatnak a vonalon.

Kapcsolódó cikk:

Igazodik a helyijáratok menetrendje a vonatokhoz!!!

Ezek érdekelhetnek még

2018. Május 26. 07:28, szombat | Helyi

Világrekordra készül a Suzuki a Hungaroringen

A Magyar Suzuki június 9-én, szombaton megrendezi a Suzuki Világrekorder Napot a Hungaroringen.

2018. Május 26. 05:02, szombat | Helyi

Szuper gyereknapi programok a Fesztiválszigeten

Idén még jobb programok várják a kicsiket és nagyokat Esztergomban!

2018. Május 26. 05:01, szombat | Helyi

Színes gyereknapi programok az Olvasókörben

Vasútmodell-kiállítás, társasjátékok, mese, zenés műsor - mindezekkel várja a gyerekeket és a családokat a Szentgyörgymezői Olvasókör szombaton 10 és 19 óra között.

2018. Május 26. 05:00, szombat | Helyi

A zene is összeköti Esztergomot és Bamberget

Esztergomba látogatott a minap a német testvérváros zeneiskolájának küldöttsége: a két zenede közös esztergomi koncertje mellett a várost és a környéket is megismerhették a bambergi diákok.