Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Február 05. 18:14, kedd | Belföld
Forrás: police.hu - illusztráció: pixabay

Viccből tett bejelentést a segélyhívón

Viccből tett bejelentést a segélyhívón

Befejezte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek gyanúsítottja viccből kért segítséget a segélyhívó számon.

Bejelentés érkezett 2018. július 27-én 20 órakor a központi segélyhívó számra arról, hogy Kecskeméten a Mezei utcában egy férfit ismeretlen személyek megvertek, megszurkáltak, majd eltulajdonították a pénzét. A telefonáló azt állította, hogy a sértettnek mentőre van szüksége.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság szolgálatban lévő egyenruhásai azonnal a megjelölt helyszínre mentek, ahol azonban sem a bejelentőt nem találták, sem bűncselekményre utaló körülményt nem fedeztek fel.

Az ügyben a rendőrkapitányságon eljárás indult, mely során kiderült, hogy egy helybéli lakos tette a valótlan bejelentést. A férfi kihallgatása során elmondta, hogy miután összeveszett egy ismerősével, és szeszes italt fogyasztott, sétálni indult. Ekkor találta ki, hogy felhívja a segélyhívó számot, és viccből valótlan bejelentést tesz.

Az eljárás során szabadlábon védekező 47 éves férfit a nyomozók hatóság félrevezetése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére