Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Július 31. 15:27, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Visszavette az államtól iskoláit Esztergom

Visszavette az államtól iskoláit Esztergom

Szeptember elsejétől négy évig az önkormányzat működteti a város közoktatási intézményeit, vállalva az átvétellel járó többletköltségeket.

Tájékoztatta a polgármester a képviselő-testület csütörtöki, zárt ülésén született döntéséről pénteken az MTI-t.

Romanek Etelka közölte: ha a város lemondott volna a feladatról az állam javára, akkor évente 174 millió forint hozzájárulást kellett volna fizetnie, az önkormányzati működtetéssel pedig a költségek elérhetik a 350 millió forintot.

A polgármester hangsúlyozta, a szülők és a pedagógusok részéről is megfogalmazódott az igény, hogy az oktatási intézmények közvetlenül az önkormányzathoz tartozzanak. A városi működtetéssel az önkormányzat egyszerűbben pályázhat fejlesztésekre, az épületek felújítására.

A működtetés átvétele négy általános iskolára, egy óvodára, a zeneiskolára, a kollégiumra és egy általános iskolától gimnáziumig tartó oktatási intézményre terjed ki.

Esztergom közoktatási intézményeit a város ellen indított adósságrendezés miatt 2012-től az állam vette át, 2013 áprilisától a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz (Klik) kerültek. Idén január 15-én kerültek vissza önkormányzati tulajdonba, de továbbra is a Klik működtette őket.

Címkék: esztergom, iskola

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT