Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Augusztus 06. 09:01, vasárnap | Helyi
Forrás: police.hu

Zebrán gázolt és súlyos sérülést okozott egy esztergomi autós

Zebrán gázolt és súlyos sérülést okozott egy esztergomi autós

Az esztergomi rendőrök befejezték az eljárását a baleset okozójával szemben.

Közúti baleset gondtalan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 61 éves esztergomi lakos ellen az Esztergomi Rendőrkapitányság.

A gyanúsított még január 29-én 17 óra 55 perckor Lada gyártmányú személygépkocsijával Dorogon az Esztergomi úton nem biztosított elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen szabályosan áthaladó 24 éves nő számára és a jármű jobb elejével elütötte. A balesetben a gyalogos súlyosan sérült.

A baleset vizsgálói a napokban a baleset okozójával szemben az eljárást befejezték és az iratokat vádemelési javaslattal az Esztergomi Járási Ügyészségnek megküldték.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépkocsivezetők figyelmét, hogy a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni. Azt a helyet, ahol a gyalogosnak elsőbbsége van, a jármű vezetőjének csak olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy az elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni. A jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a járművel, amennyiben szükséges, a gyalogos átkelőhely előtt meg is tudjon állni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.