Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek | Helyi

2012. Október 09. 07:45, kedd |

Újra európai rögbis fesztivál Esztergomban

Európai rögbis fesztiválnak ad otthont jövő nyáron Esztergom, erről múlt pénteken tárgyalt az európai veterán rögbiseket tömörítő szövetség vezetői, Tétényi Éva polgármester és az Esztergomi Vitézek vezetői a városházán.

2012. Október 08. 16:30, hétfő |

Olimpiai birkózó hősök Dorogon

Lőrincz Tamás olimpiai ezüstérmes és Módos Péter olimpiai bronzérmes birkózókkal találkozhatnak az érdeklődők szerdán a dorogi művelődési házban, ahova közönségtalálkozót szerveznek a dorogi birkózók.

2012. Október 08. 09:36, hétfő |

Játék, nyeremények, érdekességek a Ritkaságok Napján

A Múzeumok Őszi Fesztiválja országos rendezvénysorozat részeként az esztergomi múzeumok, a megyei levéltár és más kiállítóhelyek október 13-án Ritkaságok napja címmel egésznapos programra és játékra várják a látogatókat.

2012. Október 08. 09:09, hétfő |

Megnyílt Vatikánban a püspöki szinódus, Erdő Péter bíboros is az eseményen

A római Szent Péter téren bemutatott misével nyitotta meg vasárnap a világ püspökeinek szinódusát XVI. Benedek pápa. A vallási eseményen Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek is részt vesz.

2012. Október 08. 08:50, hétfő |

Kezét, lábát törhette volna a motoros

Szerencse, hogy nem történt súlyosabb sérülése annak a motorosnak, aki vasárnap bukott fel motorjával Sárisáp és Bajna között az erdőben. A 31 éves tarjáni férfi barátaival sötétedéskor a fák között száguldozott.

2012. Október 08. 08:48, hétfő |

Ittasan, papírok és műszaki nélkül autózott

Papírok nélkül, lejárt műszakival, ittasan vezetett és még a biztonsági övét sem használta az a férfi, akit vasárnap délután igazoltattak a dorogi járőrök Tokodaltáró belterületén, de ez még nem minden.

2012. Október 08. 08:20, hétfő |

Fizetésképtelenség, tüntetés, drogbukta - A hét hírei

Esztergom fizetésképtelenné vált, kifizetések maradnak el, szolgáltatások állnak le, országos tüntetés a városban, drogos iskolások buktak le Dorogon, egyebek közt mindez történt múlt héten. Heti hírösszefoglaló!

2012. Október 08. 07:41, hétfő |

Szakszervezetek Esztergomban a tisztességes munkáért

A világszerte meghirdetett akciónaphoz csatlakozva magyar és szlovák szakszervezetek képviselői együtt tüntettek a Mária Valéria híd esztergomi oldalán a tisztességes munkáért, a tisztességes foglalkoztatásért vasárnap.

2012. Október 07. 14:00, vasárnap |

Látványos pofonok gálája

Ismét megrendezi a Győzelmek Éjszakája K-1 szabályrendszerű Full-contact Gálát a Fighting Kempo Stílus. A kőkemény csatákat és akár KO-t hozó mérkőzéseket október 13-án a sportcsarnokban láthatják az érdeklődők.

2012. Október 07. 08:00, vasárnap |

Ma megbocsát a könyvtár

Könyves Vasárnapot és egyben Megbocsátás Napját rendez ma, 14 órától a Helischer József Városi Könyvtár. A rendezvényen bemutató, könyvbörze, kézműveskedés és ingyenes beiratkozás várja az érdeklődőket.

2012. Október 07. 07:00, vasárnap |

Labdarúgás: helyi rangadóval folytatódik a bajnokság

Az FC Esztergom a Tát csapatát fogadja a megyei elsőosztályú labdarúgó bajnokság 8. fordulójában ma, vasárnap 15 órakor. A mérkőzést a Vasas pályán játsszák le az alakulatok.

2012. Október 06. 12:00, szombat |

Negyedszer várnak a magyar katolikus kultúra napjai

Idén negyedik alkalommal rendezik meg a magyar katolikus kultúra napjait, a hétfőn kezdődő egyhetes rendezvénysorozattal a püspöki konferencia a magyarság katolikus kulturális értékeire kívánja felhívni a figyelmet.