Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek | Helyi

2012. Október 04. 08:12, csütörtök |

Országos demonstráció Esztergomban egy új iparpolitikáért

A gazdaságot eredményesebben szolgáló iparpolitika kialakítását sürgeti a Vasas Szakszervezeti Szövetség, a tömörülés ezért nyílt levelet intézett Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterhez, közölte az MTI.

2012. Október 04. 08:06, csütörtök |

Ingyen elektronikai lomtalanítás Esztergomban

Ingyenes lomtalanítást szervez Esztergom köztisztasági vállalata október 20-án, szombaton a Poór Antal térre. Az akció során a kijelölt konténerbe a lommá vált elektronikai hulladékot lehet kihelyezni.

2012. Október 03. 13:47, szerda |

Tétényi Éva: Esztergom fizetésképtelenné vált

Az önkormányzat számláját 400 millió forintos inkasszóval terhelte meg az állam az általa átvett intézmények költségeinek fedezésére, ezzel a város fizetésképtelené vált - közölte a polgármester szerdán az MTI-vel.

2012. Október 03. 13:31, szerda |

Előzetesben a súlyos testi sértéssel gyanúsított esztergomi férfi

Öt rendbeli bűncselekmény elkövetésével gyanúsít egy 23 éves esztergomi férfit a rendőrség. Vagyon elleni bűncselekmények és súlyos testi sértés kísérletének gyanúja miatt indítványozta előzetes letartóztatását.

2012. Október 03. 09:02, szerda |

Nemzetpolitikai siker a Pilisi Szlovákok Központja Pilisszentkereszten

Magyarország és Szlovákia részéről is nemzetpolitikai siker a Pilisi Szlovákok Központa, Orbán Viktor miniszterelnök szerint, aki Robert Fico szlovák miniszterelnökkel együtt adta át kedden a központot .

2012. Október 03. 08:52, szerda |

Folytatódik a természetvédelmi fejlesztés a térségben - fotókkal

Folytatódik a megyében a Pilisi Parkerdő Zrt. a „Parkerdő természetesen” programja, mely keretén belül egyebek közt a pilismaróti Miklós-deák-völgyi vizes élőhelyek rekonstrukciója valósul meg.

2012. Október 03. 08:29, szerda |

Újabb drogbukta Dorogon, ezúttal iskolában

Az iskolaigazgató kérésére vonultak ki a rendőrök kedden az egyik dorogi általános iskolához, ahol több tanuló is kábítószert fogyasztott. Három közülük épp a bejelentés előtt bukott le az anyag kínálása közben a WC-ben.

2012. Október 03. 08:00, szerda |

Fotókiállítások, tanácsadás, megemlékezés – programajánló

Kiállítást rendez az Írisz Fotóklub a Féja Géza Közösségi Házban, az Aradi Vértanúkra emlékezünk, kilófaló tanácsadást tart Szoó Judit a Szentgyörgymezői Olvasókörben. Programok a hét második felére.

2012. Október 02. 15:49, kedd |

Múzeumi verseny magyar és szlovák iskolásoknak

Határokat átívelő múzeumpedagógiai program indult a Szépművészeti Múzeum Antik Gyűjteménye és a szlovákiai Nagyszombati Egyetem együttműködésében Határtalan antikvitás elnevezéssel.

2012. Október 02. 15:48, kedd |

Óvodásoké és a zenéé volt a tér

Közös dallal és játékkal köszöntötte hatszáz esztergomi óvodás hétfőn a Zene Világnapját a Széchenyi téren. A résztvevő gyerekek az eseményen az éneklést követően almát kaptak ajándékba.

2012. Október 02. 09:10, kedd |

Tisztelet a hősök előtt

Október 5-én emlékünnepséggel tiszteleg Esztergom az Aradi vértanúk előtt az Aradi vértanuk terén lévő emlékműnél.

2012. Október 02. 08:00, kedd |

Nők a közéletben

Elnöknők, politikus nők, sportolónők, művésznők, rólunk nyílik fotókiállítás Nők a közéletben címmel szerdán az esztergomi Városházán, ahol a tárlatra érkezőket egy szerény uzsonna is fogadja.