Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Május 04. 07:58, kedd | Belföld
Forrás: Index

18 év alatt csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttel együtt lehet mozizni

 18 év alatt csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttel együtt lehet mozizni

A fiatalokra vonatkozó szabályozás miatt elképzelhető, hogy a kifejezetten ennek a célközönségnek szóló filmek premierjeit a filmszínházak későbbre időzítik.

Múl pénteken elérte a négymilliót a beoltottak száma, ezért szombaton új szabályok léptek életbe. A védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek, és a velük érkező 18 éven aluliaknak kinyithattak a mozik.
Volt olyan filmszínház, amelyik már szombaton vetített, néhányuknál május 7-re van ütemezve az indulás. Az egyik nagy mozihálózat szerint a nyitás előtt két nehézséggel kell megbirkózniuk, az egyik, hogy a hosszú leállás után feltöltsék a büfék készleteit, a másik az állandó alkalmazottakon kívüli diák munkaerő pótlása. A diákok közül az online oktatás miatt sokan elhagyták az albérletüket és hazaköltöztek a családjukhoz, esetleg más területen vállaltak munkát, így mindenképpen beletelik némi időbe, míg a nagyobb mozik újra elegendő alkalmazottal tudják a látogatókat fogadni.

Egy biztos, filmekben nem lesz hiány, hiszen a pandémia előtt és alatt elkészült filmek közül a járványügyi szabályozások miatt egy sem kerülhetett bemutatásra, ezért az újranyitáskor rengeteg új film közül válogathatunk.

Gondot jelenthet viszont az, hogy a kormányrendeletben foglalt szabályozás szerint a vetítéseket csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják, a 18 év alattiak pedig védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel.Nem tűnik életszerűnek, hogy a tinédzserek szülőkkel, vagy felnőtt rokonokkal érkeznének a filmszínházakba vagy bármilyen más kulturális eseményre.

A védettségi igazolványt a pénztárnál és a jegykezelésnél is ellenőrizni fogják. A nézők biztonságérzetének növelése érdekében az első hetekben kihagynak egy-egy széket, tehát akik együtt érkeznek, egymás mellé ülhetnek, de mellettük lesz egy üres hely.

Címkék: újranyitás, mozi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni