Városlista
2021. október 16, szombat - Gál

Hírek

2021. Május 04. 07:58, kedd | Belföld
Forrás: Index

18 év alatt csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttel együtt lehet mozizni

 18 év alatt csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttel együtt lehet mozizni

A fiatalokra vonatkozó szabályozás miatt elképzelhető, hogy a kifejezetten ennek a célközönségnek szóló filmek premierjeit a filmszínházak későbbre időzítik.

Múl pénteken elérte a négymilliót a beoltottak száma, ezért szombaton új szabályok léptek életbe. A védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek, és a velük érkező 18 éven aluliaknak kinyithattak a mozik.
Volt olyan filmszínház, amelyik már szombaton vetített, néhányuknál május 7-re van ütemezve az indulás. Az egyik nagy mozihálózat szerint a nyitás előtt két nehézséggel kell megbirkózniuk, az egyik, hogy a hosszú leállás után feltöltsék a büfék készleteit, a másik az állandó alkalmazottakon kívüli diák munkaerő pótlása. A diákok közül az online oktatás miatt sokan elhagyták az albérletüket és hazaköltöztek a családjukhoz, esetleg más területen vállaltak munkát, így mindenképpen beletelik némi időbe, míg a nagyobb mozik újra elegendő alkalmazottal tudják a látogatókat fogadni.

Egy biztos, filmekben nem lesz hiány, hiszen a pandémia előtt és alatt elkészült filmek közül a járványügyi szabályozások miatt egy sem kerülhetett bemutatásra, ezért az újranyitáskor rengeteg új film közül válogathatunk.

Gondot jelenthet viszont az, hogy a kormányrendeletben foglalt szabályozás szerint a vetítéseket csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják, a 18 év alattiak pedig védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel.Nem tűnik életszerűnek, hogy a tinédzserek szülőkkel, vagy felnőtt rokonokkal érkeznének a filmszínházakba vagy bármilyen más kulturális eseményre.

A védettségi igazolványt a pénztárnál és a jegykezelésnél is ellenőrizni fogják. A nézők biztonságérzetének növelése érdekében az első hetekben kihagynak egy-egy széket, tehát akik együtt érkeznek, egymás mellé ülhetnek, de mellettük lesz egy üres hely.

Címkék: újranyitás, mozi

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 16. 10:02, szombat | Belföld

Simán lebuktatta a betörőt a rendőrkutya

A kemecsi nyomozók a 37 éves helyi férfit őrizetbe vették.

2021. Október 16. 08:00, szombat | Belföld

Elindult az idei Fűts okosan! kampány

Elindult idén is a Fűts okosan! kampány, amelyben a lakosság figyelmét igyekeznek felhívni a helyes fűtési gyakorlatra, mivel a levegő tisztasága szempontjából a lakossági fűtés problémás terület

2021. Október 16. 06:00, szombat | Belföld

Hamis védettségi igazolványok készítőit fogták el Győr-Ménfőcsanakon

Hamis védettségi igazolványok készítőit fogta el a rendőrség Győr-Ménfőcsanakon - tájékoztatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

2021. Október 15. 18:06, péntek | Belföld

Testvérét leszúró férfit ítéltek el Tatabányán

Első fokon 12 év börtönre ítéltek egy férfit, aki bajonettel megölte testvérét - tájékoztatta a Tatabányai Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.