Városlista
2021. június 22, kedd - Paulina

Hírek

2021. Május 04. 07:58, kedd | Belföld
Forrás: Index

18 év alatt csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttel együtt lehet mozizni

 18 év alatt csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttel együtt lehet mozizni

A fiatalokra vonatkozó szabályozás miatt elképzelhető, hogy a kifejezetten ennek a célközönségnek szóló filmek premierjeit a filmszínházak későbbre időzítik.

Múl pénteken elérte a négymilliót a beoltottak száma, ezért szombaton új szabályok léptek életbe. A védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek, és a velük érkező 18 éven aluliaknak kinyithattak a mozik.
Volt olyan filmszínház, amelyik már szombaton vetített, néhányuknál május 7-re van ütemezve az indulás. Az egyik nagy mozihálózat szerint a nyitás előtt két nehézséggel kell megbirkózniuk, az egyik, hogy a hosszú leállás után feltöltsék a büfék készleteit, a másik az állandó alkalmazottakon kívüli diák munkaerő pótlása. A diákok közül az online oktatás miatt sokan elhagyták az albérletüket és hazaköltöztek a családjukhoz, esetleg más területen vállaltak munkát, így mindenképpen beletelik némi időbe, míg a nagyobb mozik újra elegendő alkalmazottal tudják a látogatókat fogadni.

Egy biztos, filmekben nem lesz hiány, hiszen a pandémia előtt és alatt elkészült filmek közül a járványügyi szabályozások miatt egy sem kerülhetett bemutatásra, ezért az újranyitáskor rengeteg új film közül válogathatunk.

Gondot jelenthet viszont az, hogy a kormányrendeletben foglalt szabályozás szerint a vetítéseket csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják, a 18 év alattiak pedig védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel.Nem tűnik életszerűnek, hogy a tinédzserek szülőkkel, vagy felnőtt rokonokkal érkeznének a filmszínházakba vagy bármilyen más kulturális eseményre.

A védettségi igazolványt a pénztárnál és a jegykezelésnél is ellenőrizni fogják. A nézők biztonságérzetének növelése érdekében az első hetekben kihagynak egy-egy széket, tehát akik együtt érkeznek, egymás mellé ülhetnek, de mellettük lesz egy üres hely.

Címkék: újranyitás, mozi

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 22. 15:05, kedd | Belföld

Űrfelvételek elemzésével segítik a növénytermesztést Mezőhegyesen

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói űrfelvételek elemzésével segítik a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. területén folyó növénytermesztést

2021. Június 22. 14:03, kedd | Belföld

Megújul a magyar csődjog, mentőövet kapnak a fizetésképtelenség határára sodródott cégek

Július elsején lép hatályba az új szerkezetátalakítási törvény, amely megoldást nyújthat a fizetésképtelenség határára sodródott vállalkozások pénzügyi nehézségeinek korai kezelésére, fizetőképességük helyreállítására

2021. Június 22. 13:01, kedd | Belföld

Spanyolország a kockázatot nem jelentő országok közé sorolta Magyarországot

Spanyolország a járvány szempontjából kockázatot nem jelentő ország közé sorolta Magyarországot hétfőtől, ami lehetővé teszi a korlátozások nélküli beutazást.

2021. Június 22. 12:00, kedd | Belföld

Magyarországon is megjelent a paradicsomot károsító új vírus

Magyarországon is megjelent a paradicsom barna termés-ráncosodását okozó, de az emberi egészségre nem veszélyes vírus (Tomato brown rugose fruit virus, ToBRFV)