Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2024. Június 14. 09:09, péntek | PR
Forrás: (x)

Az ultravékony laptopok bája: elegáns külső és csúcsteljesítmény bárhol, bármikor

 Az ultravékony laptopok bája: elegáns külső és csúcsteljesítmény bárhol, bármikor

Az elmúlt néhány évben a laptopok váltak a munkavégzés során használt elsődleges eszközzé.

Míg korábban a cégeknél még túlsúlyban voltak az asztali gépek, a világjárvány óta megváltozott a helyzet, a vállalatoknál egyre elfogadottabb a hibrid munkavégzés, így a hordozható gépek is előtérbe kerültek. Ennek köszönhetően a notebookok terén különösen nagy az igény a könnyű és karcsú darabokra. Az ultravékony laptopok egyesítik a stílust, a teljesítményt és a hordozhatóságot, nélkülözhetlen kellékei akár a mobilitást kereső szakembereknek, akár a kényelemre vágyó diákoknak. Cikkünkben most megnézzük, hogy miért is annyira szerethető a notebookok vékony generációja és mi jellemzi ezeket a gépeket.

Így születtek meg az ultravékony laptopok

Hogy megértsük, miért is annyira különlegesek az ultravékony laptopok és notebookok, menjünk vissza az időben egészen 1981-ig, amikor Adam Osborne elkészítette és piacra dobta az első laptopot, ami 11,1 kg-ot nyomott. Manapság egyszerűen elképzelhetetlennek tűnik, hogy egy ekkora súlyú gépet cipeljünk magunkkal az irodába, az iskolába vagy az üzleti utakra.

A laptopok evolúciója óriási fejlődést hozott az évek folyamán, a gépek egyre könnyebbé és kecsesebbé váltak. 2011 végén a PC óriás Intel volt az, aki megalkotta az ún. ultrabook kifejezést, arra keresve a megoldást, hogy hogyan tegyék megkülönböztethetővé a modernebb és áramvonalasabb eszközöket a régebbi generációktól.

Mik az ultravékony laptopok jellemzői és előnyei?

Az ultravékony notebookok megjelenére az elegancia és a karcsúság jellemző, és nem kötnek kompromisszumot az akkumulátor élettartamát vagy a gép teljesítményét illetően.

Lássuk, hogy mi jellemzi ezeket a gépeket!

Ultrakönnyűek

Az ultravékony modellek egytől egyig pehelysúlyúak. Az első laptop 11,1 kg-jához viszonyítva, a legtöbb 13 hüvelykes gép 1-1,3 kg között mozog, de olyan modellel is találkozni, amelyik az 1 kg-ot sem éri el. A hagyományos laptopok ma átlagosan 1,5-3,8 közöttiek.
Ultravékonyak

Amikor az ultrabookok először jelentek meg a piacon, az Intel szigorú méret kritériumokat vezetett be. A 14 hüvelykes modellek maximális vastagsága 21 mm volt, a 13,3 hüvelykes vagy annál kisebb képernyővel rendelkező gépeké pedig max. 18 mm. Ez a szigorú követelményrendszer mára már nem számít különlegesnek, mivel a fejlődő technológia révén az ultravékony változatok minden esetben megfelelnek ezeknek a paramétereknek.

Ultra hosszú akkumulátor üzemidő

A vékony notebookokra az jellemző, hogy kicsik, de annál erősebbek! Amikor az első ultrabookok a piacra kerültek, volt egy kikötés, miszerint az átlagos laptopoknál hosszabb akkumulátor üzemidővel kell rendelkezniük, legalább öt vagy több órát kell kibírniuk egyetlen töltéssel. Ezt a gyártók úgy érték el, hogy kifejezetten olyan alkatrészeket választottak, amelyek takarékoskodtak az energiával. Ahogy a technológia fejlődött, úgy nőtt a laptopok teljesítménye és az akkumulátorok élettartama is, így már nem kell spórolni más funkciókkal a nagyobb akkumulátor teljesítmény érdekében.

Csúcsteljesítményű processzorok

A sebesség nagyon fontos a mai világban. A felhasználók elvárják, hogy az eszközök azonnal betöltsenek, frusztráló a hosszabb várakozás. Az élvonalbeli, nagy teljesítményű processzorok lehetővé teszik, hogy a számítógépek gyorsabban és hatékonyabban végezzék el a feladatokat. Az ilyen processzorok ráadásul kevesebb energiát igényelnek, így csúcsteljesítményt nyújtanak anélkül, hogy túlterhelnék az akkumulátort.

Összefoglalva: az ultravékony notebookok vonzereje a stílus, a teljesítmény és a hordozhatóság tökéletes keverékében rejlik. Ezek a karcsú és nagy teljesítményű eszközök meghódították a szívünket, és forradalmasították a digitális korban a munkavégzést, a kapcsolattartást és tökéletesen megbirkóznak még a nagyobb teljesítményt igénylő játékokkal is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 12. 10:37, péntek | PR

A transzcendentális meditáció kezdők útmutatója: egyszerű lépések a békésebb élet felé

A transzcendentális meditáció (tm) egyre több ember figyelmét kelti fel, mint egy egyszerű, mégis mélyreható technika a stressz csökkentésére, a belső béke elérésére és az általános jólét javítására.

2024. Július 10. 14:19, szerda | PR

K&H: megindultak a magyar turisták, egyre népszerűbb a mobilos megoldás

már 11 százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén

2024. Július 09. 11:57, kedd | PR

K&H: sokkal nagyobb drágulást érzékelnek a fiatalok

a 19-29 évesek szerint 18 százalékos volt a májusi infláció, szemben a 4 százalékos tényadattal

2024. Július 05. 13:34, péntek | PR

K&H: a csalók a vakáció alatt is célba vehetik a gyerekeket

a biztonságos bankolás alapelveit épp úgy el kell sajátítani, mint a közlekedését