Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Március 02. 17:47, péntek | Helyi
Forrás: ITE

Egyre népszerűbbek a társkereső oldalak!

 Egyre népszerűbbek a társkereső oldalak!

A statisztikák szerint egyre többen keresik és találják meg párjukat az internetes társkereső oldalak segítségével, melyek nem csupán a legfiatalabb korosztály körében népszerűek, hanem az 50 év felettiek között is.

Néhány dologra azonban nem árt odafigyelni, ha az ismerkedésnek ezen útját választjuk!

Csúcson a társkereső oldalak statisztikái

Ahogy néhány évtizede a vásárlások egyre nagyobb aránya az online felületekre helyeződik át, úgy a társkeresés is egyre inkább a virtuális térben zajlik. Ugyan sokan még ma is ódzkodnak az ismerkedésnek ezen formájától, a statisztikák azt mutatják: sokan így találták meg életük párját. A forma természetesen rejt némi veszélyt magában, ám ha kellően körültekintőek és óvatosak vagyunk, éppúgy működhet, mint a társkeresésnek bármilyen más típusa. És ha azt hinnénk, hogy az internetes ismerkedés csak a fiatalabb korosztály terepe, akkor nagyon tévedünk, ma már a középkorúak is intenzíven használják az ismerkedésnek ezen újabb lehetőségeit.

Társadalmunkban ma már általánosan elfogadott tény, hogy a házasságkötések és az első gyermek vállalásának időpontja jelentősen kitolódott, és egyre inkább csak 30 év fölött terveznek a fiatalok házasságot kötni, illetve gyermeket vállalni. Ezt a tendenciát támasztja alá az az adat is, hogy a társkereső oldalakon regisztráltak átlagéletkora 35 év körüli, ám egyre több a negyven év feletti is, akik vagy egy válás után kezdenének új életet vagy még eddig nem találták meg életük párját. Jelentős a száma azoknak a társkeresőknek is, akik meglévő kapcsolatuk mellett keresnek új kapcsolatot.

A társkeresők csoportja tehát egyre szegmentáltabb, nem véletlen, hogy a társkereső oldalak is igyekeznek a hasonló érdeklődésű, képzettségű, stb. embereket „egy fedél alá hozni”. Így ma már léteznek társkereső oldalak diplomásoknak, vallásosaknak, idősebbeknek. A társkereső oldalak legtöbbje ingyenes társkereső oldalként működik, így az anyagi korlátok sem szabhatnak gátat az első találkozásnak.

Mire ügyeljünk, ha interneten ismerkedünk?

A társkereső oldalak teljesen biztonságos ismerkedési lehetőséget nyújtanak, ha kellően odafigyelünk néhány dologra. Például arra, hogy milyen információkat adunk meg magunkról. A címünket vagy a telefonszámunkat semmiképpen nem szabad feltüntetni a profilunk létrehozásakor, és törekedjünk olyan bemutatkozásra, ami legjobban jellemez bennünket. Ha túl sokat írunk, félő, hogy sokan nem olvassák el (bár éppen lehet, hogy az lesz a mi emberünk, aki rászánja az időt és elolvassa), ha pedig túl szűkszavúak vagyunk, akkor kevésbé keltjük fel az emberek érdeklődését.
A fotó nélküli hirdetéseket a legtöbben nem nézik meg, ezért mindenképpen tölts fel magadról fotót is! Ha a fotó alapján szimpatikus vagy valakinek, az úgyis írni fog, a személyes találkozón pedig úgyis felfeditek egymás előtt az arcotokat!

Ha valaki a levelezésetek alapján szimpatikusnak tűnik, akkor minél hamarabb találkozzatok személyesen is! A személyes találkozást nem jó halogatni, hiszen a levelezés alapján úgysem ismerhetjük meg a másik személyiségét teljesen. Fontos, hogy ne légy túl kritikus! Ahogy Te is, a másik ember is tele van hibákkal és tökéletlenségekkel, fókuszálj inkább a pozitívumokra!
És végül légy nagyon türelmes! Nem biztos, hogy az első alkalommal szembe jön veled a tökéletes jelölt, de ha kitartó vagy és pozitívan állsz a dologhoz, előbb-utóbb megtalálod azt a személyt, akit Neked rendeltek!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT