Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2022. Május 31. 08:49, kedd | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Fának ütközött a fiatalkorú

 Fának ütközött a fiatalkorú

A jármű önkényes elvételének bűntette és az ittas járművezetés vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be.

A vádirat szerint a fiatalkorú férfi 2021. március 27-én az esti órákban ittas állapotban a süttői lakás előszobájában lévő kulcstartóból jogtalanul elvette az indítókulcsot, majd a süttői utcában parkoló gépkocsit beindította és a személygépkocsival Süttő lakott területén belül és azon kívül részt vett a közúti közlekedésben.

Az érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkező elkövető 03 óra 30 perc és 04 óra közötti időpontban, ittas állapotban, biztonsági öv használata nélkül vezette a gépkocsit Süttő lakott területen kívül, a 1127-es számú úton, Tardos irányába.

A személygépkocsival való haladása során a balra ívelő útkanyarulatban, ittassága okán nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett, és az úttest jobb széle irányába lesodródott az úttestről, majd először a távközlési oszlopnak, ezt követően fának ütközött.

Az ütközés következtében az elkövető 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetlen férfival szemben, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, külön magatartási szabályként írja elő, hogy a próbaidő alatt a megkezdett tanulmányait folytassa, illetve vegye fel a kapcsolatot az állami foglalkoztatási szervvel, vagy a helyi önkormányzatnál közfoglalkoztatásra jelentkezzen, továbbá a közúti járművezetéstől hosszabb időre tiltsa el.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.