Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Október 27. 07:09, szerda | Életmód
Forrás: EMMI

Idén is mindenki számára ingyenes az influenza elleni védőoltás

 Idén is mindenki számára ingyenes az influenza elleni védőoltás

Tavalyhoz hasonlóan, idén is ingyen biztosítjuk az influenza elleni védőoltást - jelentette be Prof. Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere.

Az influenza elleni oltás felvétele azért is különösen fontos, mert a koronavírus-fertőzés magasabb kockázatot jelent, ha más betegséggel is együtt jár. A háziorvosoknál és az üzemorvosoknál napokon belül elérhetővé válik az influenza elleni ingyenes védőoltás.

Az influenza elleni védőoltások elsődleges célja az egyéni védelem, így felvétele különösen ajánlott azok számára, akiknél az influenza fertőzés vagy az ahhoz társuló szövődmények nagy kockázatot jelentenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.