Városlista
2022. július 3, vasárnap - Kornél

Hírek

2021. Június 07. 15:50, hétfő | Helyi
Forrás: Kaleidoszkóp Ház

Magam vagyok az örökös magányban - összművészeti pályázat

 Magam vagyok az örökös magányban - összművészeti pályázat

Az Eurohíd Euro-Kisrégiós Fejlődést Elősegítő Közhasznú Alapítvány művészeti pályázatot hirdet Magam vagyok az örökös magányban címmel, valamennyi érdeklődő művész számára.

Az Eurohíd Alapítvány és a Kaleidsozkóp ház összművészeti jellegű pályázatoz hirdet az összes művészeti ág képviselőjének.

A pályázati művek leadási határideje: 2021. október 29. 24:00 óra.

Alkotói korlátok nincsenek megszabva. A kiírók ezúton fejezik ki elkötelezettségüket a művészeti szabadság mellett. A zsűri által a legjobbnak talált alkotást a művészeti alapból 50.000 Ft pénzjutalomban részesítik a kiírók és egyúttal elnyeri a Kaleidoszkóp-díjat.

A beérkezett anyagból kiválasztott, legjobbnak ítélt képzőművészeti alkotásokból a szervezők kiállítást rendeznek, a tervek szerint ez év novemberében, a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumának Rondella Galériájában.

Az értékelést szakmai zsűri végzi.

A kiírásra bárki jelentkezhet!

FIGYELEM!

A 2021-es év eseményei miatt nem lehet biztonsággal előre tervezni az őszi programokkal kapcsolatban sem! Amennyiben ősszel a múzeum ismét bezárásra kerül, a pályázat és a kiállítás a 2022-es évben keül lebonyolításra a téma megtartásával! Az események alakulásánál mindig a Magyarország hivatalos szervei által hozott intézkedések az irányadók!

Késve, túl korán vagy adatlap nélkül/hiányos adatlappal érkező alkotásokat nem fogadnak el, ezért arra kérnek minden pályázót, hogy a második oldalt is töltsék ki és kézi aláírással lássák el!

Pályázatot a szervezőknek nem áll módjában visszapostázni, ezek csak személyesen vehetők át a kiállítás után, a Rondella Galériában!

Ha kedvet kapott a részvételre, küldje el alkotását, kitöltött és aláírt jelentkezési lapját részünkre! Kérjük, hogy a jelentkezési lap második oldalát kézzel írja alá és mellékelje a pályaműhöz!

Pályaművek leadása személyesen:

MNM Vármúzeum Rondella Galéria - Esztergom, Szent István tér 1.

(11:00-16:00, hétfő kivételével) 2021. október 1. és október 29. között.

Pályaművek leadása postán vagy futárral, 2021. október 1-29. között:

Solva Glass Kft. - 2509 Esztergom, Nyitrai u. 58. (Kizárólag gyűjtési hely!)

Kérjük a csomagra ráírni: Eurohíd Alapítvány pályázata

Pályaművek leadása e-mail-ben: kaleidoszkopesztergom@gmail.com

Rövidebb írásos pályaművek, leadására van lehetőség, maximum 15 db A4-es oldalig. Zenei- illetve videóanyagok szintén leadhatók e-mailben.

További felvilágosítás kérhető:

eurohidesztergom@gmail.com, +36-30-852-62-89

Pályázati leírás:

Az Eurohíd Euro-Kisrégiós Fejlődést Elősegítő Közhasznú Alapítvány pályázata 2021-ben egy nagyon aktuális témában kerül kiírásra, mely nem más, mint a pandémia időszaka. Pilinszky János születésének századik évfordulója alkalmából Egy arckép alá című költeményének egy gondolatát ragadtuk ki, mely olyannyira meghatározó napjainkban is. Az egyedüllétet és haláltól való félelmet egyaránt érzékelteti az alkotás, amely valljuk be, most mindannyiunkat különösen foglalkoztat. - Magam vagyok az örökös magányban.

A vírus miatt bezártuk a múzeumokat, galériákat, veszélybe sodorta a művészeket, a művészettel foglalkozó alapítványokat. Világviszonylatban megviselt mindent és mindenkit, ez az embert próbáló körülmény. Sokat beszélünk gazdasági-, politikai-, egészségügyi problémákról, de keveset a művészetre és a kultúrára gyakorolt hatásáról, amely egyébként sem volt soha központi téma.

A művészet és a kultúra a múzeumokból, galériákból átkerült az online térbe. A művészetnek mindig van annyi ereje, hogy fennmaradjon, de sosem annyi, amely változást tud előidézni a társadalomban. Ugyanakkor sokat segíthet egyénileg a lelki fejlődésben, feltöltődésben, megerősödésben nem csak az alkotóknak, hanem a befogadó közönségnek is. Sokan gondolják azt, hogy sosem volt még ennyire nagy szükség a művészetre és a művészekre, mint ebben az időszakban.

Sok kérdés fogalmazódik meg bennünk. Mennyit változik most a világ és a művészetre milyen hatással van ez? Mi a szerepe az alkotásoknak a világjárvány idején? Mennyiben segíthet a művészet átvészelni a bezárt időszakot, az alkotóknak és a művészetkedvelő fogyasztóknak?

Ezekre keressük a választ, a pályázatra beérkező alkotások üzenetén keresztül.

Köszönettel és szeretettel, az Eurohíd Alapítvány csapata

Mellékletek:
Adatlap_2021_Pilinszky_palyazat.doc

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 29. 16:27, szerda | Helyi

Munkatársakat keres a Grand Hotel Esztergom!

A Continental Group cégcsoporthoz tartozó, múlt nyáron nyitó Grand Hotel Esztergom bővülő csapatába kollégákat keresünk szállodai recepciós és animátor pozíciókba!

2022. Június 27. 14:24, hétfő | Helyi

JOGSEGÉLY PSZICHIÁTRIAI JOGSÉRTÉSEK ESETÉN