Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Január 18. 17:38, kedd | PR
Forrás: (x)

10 érdekesség, amit nem tudtál a kaszinókról

10 érdekesség, amit nem tudtál a kaszinókról

Akár egy földi kaszinóba tett kirándulás, akár néhány nyerőgépes pörgetés egy magyar online kaszinóban, mindannyian azért látogatjuk ezeket a helyeket, mert szeretjük az élményt. A kaszinójátékok évszázadok óta részei a világ életének, és napjainkban minden eddiginél könnyebben pörgethetjük a tárcsákat vagy játszhatunk néhány parti pókert.

De vajon ismered-e a következő 10 tényt a kaszinókkal kapcsolatosan?

1. A kaszinók Olaszországból származnak

Lenyűgöző kaszinók vannak szerte a világon, de vajon ki volt az első?
Az első kaszinó megnyitójának címe Olaszországot illeti, ahonnan a egyébként maga a "kaszinó" kifejezés ered. A szó a "casa" szóból származik, amely házat jelent, és ez a kifejezés számos létesítményre, például nyaralókra és társasági klubokra terjedt ki. Azt is tudjuk, hogy a szervezett szerencsejátékok 1638-ban Velencében kezdődtek.

2. A brit kaszinók Londonban kezdték virágzásukat

Talán nem ez a legmeglepőbb tény ezen a listán, de érdekes megfigyelni a londoni kaszinók fejlődését. Miután Bath-tól átvette a stafétát, mint az Egyesült Királyság szerencsejáték-központja a legkülönfélébb forrásokból kezdtek megjelenni az elkötelezett létesítmények.

3. A legnagyobb nyerőgépes nyeremény 39,7 millió dollár volt

A kaszinó jackpotokról gyakran beszélnek életet megváltoztató összegek formájában, de az eddigi legnagyobb nyerőgépes nyeremény elképzelhetetlenül magas volt! Nem meglepő, hogy Las Vegasban történt az eset, amikor egy meg nem nevezett szoftvermérnök 100 dollárt tett fel a Megabucks játékgépen az Excalibur kaszinóban.

A Megabucks pedig kolosszális összeget, 39,7 millió dollárt adott vissza, ami az akkor árfolyamon is hatalmas, 12 milliárd forintos nyereményt jelent. Ez rekord 2003 óta áll, és még meg kell verni, de ha valaha is megdől, az már lehet, hogy egy online kaszinóban lesz.

4. Az online nyerőgépek nyeremény-rekordja 17,8 millió euró

Az online nyerőgép jackpotok egyelőre nem tudták elérni a 39,7 millió dolláros összeget, de még mindig sikerül néhány kiemelkedő összeget visszaadniuk. A jelenlegi rekordot 2013-ban állították fel, és ez az összeg komolyan hatalmas: 17 861 800 euró.

Ezt egy finnországi játékos nyerte Mega Fortune játékkal, és euróban fizették ki neki. A 2019. augusztusi árfolyamok alapján ez körülbelül 5 milliárd forintot jelentett.

5. A nyerőgépeknek legalább 70%-os RTP-vel kell rendelkezniük

Amikor az online nyerőgépet választunk, akkor mindg az első, hogy az RTP utáni százalékos értéket nézzük meg.. Ezek a betűk a Return to Player (játékos-visszatérítés) rövidítései, és a játékosok tétjéhez viszonyítva a várhatóan kifizetett pénzösszegre vonatkoznak. Az Egyesült Királyságban például a Szerencsejáték Bizottság elrendelte, hogy a minimális RTP-t minden online kaszinónak 70%-ban kell meghatároznia - ami azt jelenti, hogy minden egyes feltett fontra átlagosan 70 pennyt kell kifizetni.

Ez a meghatározott szám, de ez csak egy átlag. Ha véletlenszerűen megnézünk néhány nyerőgépet, azt láthatjuk, hogy szinte minden online nyerőgép 90% feletti RTP jár. Ez egyébként azt is jelenti, hogy hosszú távon a nyerőgépek a játékosok számára mindenképpen veszteségesek, kivéve, ha egy jó jackpotot vagy bónusz játékot megcsípünk!

6. A póker jövedelmező második karrier lehet

Mit tesznek a sportolók, amikor a játékos karrierjük véget ér? Rengeteg lehetőség van, de néhány ex-sportoló sikeresen vált át a pókerasztalokra. Teddy Sheringham, a Spurs, a Manchester United és az angol válogatott korábbi támadója több mint 330 000 fontot keresett a pókerasztaloknál, és sokan vannak hozzá hasonlók, különösen a pár évvel ezelőtt nagy online póker őrület során vittek haza jelentős összegeket nem csak sportolók, de ügyes „civilek” is.

7. A nyerőgépek először 1887-ben jelentek meg

Néhány kedvenc asztali játékunk eredetét gyakran vitatják, de azt biztosan tudjuk, hogy az első nyerőgép még 1887-ben látta meg a napvilágot. Liberty Bell néven ismerték, és Charles Fell fejlesztette ki, aki 1891-ben adta ki az elkészült tervet.
Ez az eredeti nyerőgép egyszerű konstrukció volt, de úttörőnek számított, és megalapozta a nyerőgépek fellendülésének útját. Később egyre izgalmasabb játékmenetet, nagyobb kifizetéseket, és a 80-as, 90-es évektől már digitális nyerőgépeket is hozott a technológiai fejlődés.

8. A leghosszabb pókerjátszma több mint nyolc évig tartott

Tudjuk, hogy az ügyesség és egy kis szerencse mellett bizonyos fokú türelemre és kitartásra is szükség van ahhoz, hogy igazán sikeresek legyünk a pókerben. A modern korban a versenyek órákig, napokig, sőt hónapokig tartanak, de ez semmi a póker kitartás világrekordjához képest.

1881-ben egy arizonai színház pincéjében zajlott egy játék, amely állítólag nyolc évig, öt hónapig és három napig tartott. Biztosan voltak közben szünetek, mondod... de a legenda szerint a játékot 24 órán keresztül játszották, időnként alvási és kényelmi szünetekkel.

Bár a kemény bizonyítékok egy kicsit hiányoznak ebből a történetből, az biztos, hogy hihetetlen maraton zajlott le abban a színházban, és állítólag közel 10 000 000 dollár cserélt gazdát.

9. Robert Maxwell: A világ legnagyobb rulett vesztese

Most a kártyaasztalokról a rulettkerékre váltunk, hogy felvegyük Robert Maxwell történetét. A médiamogul hírhedt és ellentmondásos figura volt az 1980-as években, és számos érdeklődési köre mellett imádott néhány pörgetést a rulettasztaloknál.
Egy este a Mayfair-i Les Ambassadeurs Clubban Maxwellnek sikerült három perc alatt 1,5 millió fontot veszítenie, miközben egyszerre három asztalnál játszott. Megdöbbentő és rekordnak számító veszteség, de ez a multimilliomos üzletember bankszámláját nem csapolta meg olyan nagyon.

10. Egy férfi mindent eladott és egyetlen rulettpörgetésre tett fel

Még 2004-ben került a brit képernyőkre a Dupla vagy semmi című tévésorozat. Egy Ashley Revell nevű angol hivatásos szerencsejátékost mutatott be, aki minden vagyonát el akarta adni azzal a céllal, hogy mindent feltegyen egy rulettkerék forgására.

Idővel, egy sor csomagtartó-kiárusítás és árverés révén Revell 135 300 fontot gyűjtött össze, és nem maradt neki más, csak a ruhája. A Las Vegas-i Plaza Hotel és Kaszinó rulettkerékéhez ment, és mindent a vörösre tett fel, és Revell és a tévénézők nagy részének szerencséjére a 7-es számú vörös szám megfordult, és 270 600 fontot fizetett ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.