Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. December 18. 08:54, hétfő | Helyi
Forrás: ugyeszseg.hu

Egy 11 és egy 14 éves fiú rabolt Esztergomban

Egy 11 és egy 14 éves fiú rabolt Esztergomban

Előbb egy 9 éves fiút vertek meg és próbálták meg kirabolni, majd két járókelő nőt már bicskával fenyegettek.

Az elkövető és a 11 éves fiú barátok. A fiúk elhatározták, hogy meglátogatják egy ismerősüket Esztergomban, ezért a fiatalkorú fiú a gyermekotthonból, barátja pedig otthonából elszökött, majd Esztergomba utaztak. Mivel pénzük nem volt, ezért mindketten nagyon éhesek voltak, az utcákon csavarogva kéregetéssel próbáltak pénzt szerezni.

A barátok május elsején, az egyik esztergomi játszótéren észrevették a kutyáját egyedül sétáltató 9 éves kisfiút. A fiatalkorú felszólította a barátját, hogy a számukra teljesen ismeretlen gyermeket pofozza meg. A fiú odament a kisfiúhoz azzal az ürüggyel, hogy a kutyáját megsimogassa, majd a fiatalabb és gyengébb fizikumú sértettet két kézzel a mellkasánál meglökve a földre teperte, a térdével kétszer állon rúgta, arcát háromszor ököllel megütötte. Mindezt látták a játszótéren tartózkodó fiatalok, akik a megvert kisfiú védelmére keltek, ezért az elkövető és verekedő barátja elszaladt.

A bántalmazás nem okozott látható sérülést a kisfiún, de alkalmas volt arra, hogy a többiekben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Nem sokkal később a fiatalkorú és gyermekkorú társa az utcában egy asszony mellé álltak. A gyermekkorú felszólította őt, hogy adja át a nála lévő pénzt, majd ennek nyomatékosítására elővette a nála lévő 5 centis pengehosszúságú bicskát, azt a sértett felé tartotta, miközben megismételte a pénz követelését. A fiatalkorú tettes szintén felszólította a sértettet a pénz átadására.

A fiatalok együttes fellépése, fenyegető magatartása a sértettben komoly félelmet keltett. A sértett pénzt végül azért nem adott át, mert közeledett feléjük két járókelő, akiket a fiatalkorú észrevett, ezért kikapta társa kezéből a bicskát és elfutottak.
A megrémült asszony azonnal értesítette a rendőrséget, akik kis idő elteltével a fiúkat elfogták.

Utóbbi esetről elsőként számoltunk be!

Címkék: esztergom, fiú, gyerek, rablás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.