Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Október 13. 05:00, szombat | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

15 éves a Magyar Lovasterápia Szövetség

15 éves a Magyar Lovasterápia Szövetség

A 15 éves Magyar Lovasterápia Szövetség 2012. október 14. és 28. között rendezi meg Sarlóspusztán az immár hagyománnyá váló kéthetes továbbképzését pszichológusok, gyógypedagógusok, lovasok és gyógytornászok számára. 2012. október 22-én, hétfőn 10 órától a sarlóspusztai Club Hotelben kerül sor a konferenciára, melyre várják az érdeklődőket.

A Magyar Lovasterápia Szövetség 1997-ben alakult meg azzal a szándékkal, hogy az országszerte elszigetelten dolgozó lovasterapeuták munkáját egységes európai színvonalra emelje. Az utóbbi években neves külföldi szakemberek, és hazai oktatók bevonásával alakította ki a gyógytornászok és gyógypedagógusok kétéves akkreditált továbbképzési rendszerét, és évente több alkalommal szervez tanfolyamot a lovasterápia iránt érdeklődő hazai szakemberek számára is.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Magyar Lovasterápia Szövetség kezdettől törekedett arra, hogy létrehozzon egy saját, mintaértékű lovasterápiás centrumot, amely a rendszeres lovasterápiás munka mellett helyt ad a lovasterápiával foglalkozó szakemberek képzésének, továbbképzésének, díjlovas és lovasterápiás versenyeknek, illetve a terápiás lovak kiképzésének.

A sarlóspusztai kéthetes továbbképzés keretében az MLTSZ lovasvizsgákra felkészítő hetet szervez, és sor kerül a Német Lovas Szövetség vizsgarendszere szerinti DRA-s lovasvizsgák lebonyolítására. Október 22.-én ünnepli az MLTSZ egy szakmai konferencia szervezésével megalakulásának 15. évfordulóját. A konferencián a lovasterápia minden területéről elhangzanak majd előadások és az elméleti blokkok mellett a lókiképzéshez kötődő gyakorlati bemutató is színesíti a programot. A konferenciára minden érdeklődőt szeretettel várnak 2012. október 22-én, hétfőn 10 órától a sarlóspusztai Club Hotelben.

A továbbképzés második hetében kerül sor az akkreditált lovasterapeuta képzést befejező gyógytornász és gyógypedagógus hallgatók, valamint a Pszichológus által vezetett lovasterápia című képzést befejező hallgatók szakmai záróvizsgájára. Emellett az lovasterapeuta képzés új 2012-es évfolyamának hallgatói számára is elkezdődik a képzés az „A” modul ismeretanyagának elsajátításával.

További információk, valamint a konferencia részletes programja a www.lovasterapia.hu a „Sarlóspusztai képzés 2012” címszó alatt olvashatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.